Forside Artikler Er Jerusalem da ikke Israels hovedstad? Nej, siger dets fjender!
Er Jerusalem da ikke Israels hovedstad? Nej, siger dets fjender! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 07. december 2017 13:07Det fortælles, at da  Jerusalem i sin helhed blev erobret under 6 dages-krigen i 1967, trådte general Yitzhak Rabin hen foran kong Davids grav på Zions bjerg, og sagde:  "Deres majestæt, jeg melder, at den hellige by er nu indtaget!"
 
Om det er en skrøne eller hvad, véd jeg ikke, men fortællingen illustrerer ganske godt jødernes følelser for "den store Konges by"  (Mt. 5:35).

Jeg husker godt de bevægede dage i 1967, hvor jeg opholdt mig hos min bibeltro Israel-ven, Rolf Svindland i Flekkefjord.  Dengang følte vi, at Luk. 21:24 havde fået en fornyet aktualitet:  "Jerusalem skal nedtrædes af hedninger, indtil hedningernes tid er til ende."  Vi ville så gerne tro, at hedningernes tid nu var til ende til gunst for nye, messianske tider.

Men det var at tage munden  for fuld.  Sålænge tempelpladsen stadig er på hedningehænder, er Jerusalem hverken politisk el. åndeligt befriet.  Og alligevel så vi, os kristne, på Jerusalem som befriet under israelsk flag.

Desuagtet har "verdenssamfundet" i de følgende 50 år ikke ville anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.  Indtil altså USA´s præsident Trump sagde:  "Nu er det nok.  Det er på høje tid, mit land anerkender Jerusalem som Israels hovedstad!"  Punktum!  Og anerkendelsen vil blive fulgt op af en ny amerikansk ambassade i den evige stad. I Guds stad.

USA er gået enegang, hvor ufatteligt det end lyder.  Danmark tør ikke følge trop, men det gør Tjekkiet.  Gud velsigne dette land, som min kone så gerne vil besøge (især Pragh), og det er jeg nu blevet ekstra lydhør for.

Jeg græmmes som dansker. Jeg har i min afmagt ingen tråde at trække i, men det har Gud.  Israels fædrelandshistorie i fortid, nutid og fremtid er nedfældet på den "blueprint", der hedder Rom. 9, 10 og 11.

At lidelser venter forude, véd vi fra bl.a .Zak. 14:2, men vi véd også, hvem der får det sidste, forløsende og magtfulde ord.  Thi:  "Befrieren skal komme fra Zion, og Han skal fjerne ugudeligheder fra Jakob, og når jeg borttager deres synder, da er dette min pagt med dem!"  (Rom. 11:26-27)

7.12.17 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)