Forside Artikler Den forkætrede Paulus
Den forkætrede Paulus Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 04. december 2017 05:28


Helt ærligt, tror du apostlen Paulus ville kunne gøre sig gældende i en moderne kirke idag?  Ville hans forkyndelse "gå rent ind"? I så fald hvor?


De fleste præster har afskrevet ham.  Apostlens alvorsord imod homoseksuel praksis vil de fleste gejstlige erklære sig uenige i.  Paulus´ ord om seksuel afholdenhed før ægteskabet er de fleste, i pagt med en gudløs tidsånd, mildt sagt nedladende overfor.  Hans ord om at give evangeliets vidnesbyrd 1. prioritet vil ikke harmonere med det, som de strømlinede, kirkelige platforme excellerer i.  M.a.o.  Paulus er ikke "in".


En (nu afdød) frikirkemand sagde til mig:  "Vi hører for lidt om Paulus!"  Det var hans måde at sige, at man i hans frikirke var så bundet af det,  statskirken kalder "dagens tekst" (dvs. fra et af de 4 evangelier), at der ikke var plads til den apostolske forkyndelse i brevene, som teologerne fejlagtigt adskiller fra Jesu forkyndelse glemmende totalt, at hvad dér  forkyndes, gælder lige så meget som hvis Herren selv sagde det.


Jo, jo, der læses i folkekirken altid fra alteret en såkaldt "lektie" fra både epistlerne i DNT samt et afsnit fra DGT, men denne praksis er i virkeligheden kun en del af et obligatorisk søndagsritual, intet mere.


Paulus blev allerede i levende live kritiseret af "kristne" modstandere for både dette og hint, ja, i en sådan grad, at da han omsider sad fængslet i Rom, havde de ikke den ringeste medfølelse med ham, men ønskede tværtimod lidt skadefro "at føje ny trængsel til mine lænker" (Fil. 1:17).


Det nævner han i Fil.-brevet, som nok talte mest til mig under min sygdom, ja, jeg ligefrem forelskede mig påny i det og fik lov at vidne glad herom ved vort fællesskab igår.  Var det bare Paulus´ ord, vi lyttede til?  Åh nej, tag ikke fejl, I lærde forstå-sig-på-magere, det var Guds ord, som fyldte stuen ledsaget af Kristi velsignede og følbare nærhed.


Den var igen ledsaget af fællesbøn og (især) forbøn for dem, vi nyligt har set vundet for evangeliet, hvis lidenskab vi deler med ja - Paulus!
Findes der forresten noget glædesbudskab, der så meget fortjener vor lidenskab?   -  4.12.17 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)