Forside Artikler Teologiske ambitioner - og Gud!
Teologiske ambitioner - og Gud! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 03. december 2017 07:59


Mange har hørt om C.H. Spurgeon, "prædikanternes fyrste", som selv Englands store statsmand  William Gladstone måtte høre i "Metropolitan Tabernacle" med dets ca. 7.000 siddepladser.
 
Spurgeon selv var en åndelig "statsmand", oplært af Herren selv.  Joh. 6:45.  Men som ung sværmede han for for en højere teologisk uddannelse og teologisk grad, sådan som tidens "store" prædikanter havde.  Han var på nippet til at gøre alvor heraf, da Herren mindede ham om et ord fra Jer. 45:5:  "Du søger store ting for dig selv!  Gør det ikke!"

Spurgeon indså sin dårskab og fejlfortolkning af Guds vilje for sit liv og fortsatte i stedet som "autodidakt" (dvs. med selvtilegnede kundskaber) under Helligåndens salvelse og ledelse.  Tænk hvad den kristne menighed ville være gået glip af, hvis Spurgeon var gået snævert efter "store ting".

Mange af os har tilsvarende dybt i støvet for Herrens ansigt måtte synge:

På den smalle vej til kilden,
alt mit eget dømt jeg så,
mine planer, mine drømme
ved din fod i aske lå.

En af New Tribes Missions ledere fortalte mig med sorg, at flere af deres unge missionærer pludselig ville hjem til USA for at videreuddanne sig.  De var ellers "uddannet" nok til at forkynde Jesus for dem, der ikke kendte Ham, men det tilfredsstillede åbenbart ikke deres ambitioner.

Dagens behov i Guds rige er ikke "store" teologiske doktorer  o.lign., men små mænd plus en stor Gud.   Paul Fleming (NTM) plejede at sige: "God plus nothing!"  Det indså som sagt Spurgeon, lille som han var  i egne øjne, men med en Gud, der udrettede store ting gennem hans liv.

"Gud kunne have udrettet meget mere i vort liv, hvis ikke vi havde været så store", sagde engang frikirkelederen Jensen-Maahr til Th. Mundus, hans åndelige søn.  Den lærdom behøver nok de fleste af os.

3.12.17 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)