Forside Artikler Er du en kristen - eller bare religiøs?
Er du en kristen - eller bare religiøs? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 28. november 2017 09:34


"Det var i Antiokia, at disciplene først fik navnet kristne."  (Ap.G. 11:26) 

"Simon kom også til troen...Peter sagde :  Dit hjerte er ikke oprigtigt overfor Gud!"  (Ap.G. 8:13, 21)


I de anførte 2 bibelsteder nævnes først genfødte disciple, som blev kaldt "kristne".  Nogle mener, det oprindelig var et smædenavn, som hedningerne kaldte dem, men det kan vi ikke sige noget sikkert om.  Det var måske snarere et navn Herren selv gav dem under Åndens ledelse for at tydeliggøre, at de tilhørte og stod under vor Herre Jesus Kristus.

I det andet bibelsted hører vi om den forhenværende troldmand, men nu religiøse Simon, som også valgte kristendom, idet vi læser, at han "kom til troen".  Alligevel tog den åndsfyldte apostel Peter afstand fra hans "kristendom" og alvorligt foreholdt ham, at hans hjerte ikke var oprigtigt overfor Gud, dvs. han var ikke ærlig, og at han behøvede at omvende sig fra sin ondskab for at få tilgivelse for sin synd og al sit hykleri.  8:22.

Hvem af de 2 "kategorier" ligner du?  Disciplene el. den religiøse Simon?

Jeg kommer selv ud af en religiøs slægt, som der kunne sige meget godt om:  De troede på Gud, bad til Ham, gjorde  gode gerninger, gik i kirke, kunne endog mønstre præsteuddannede familiemedlemmer, og der var også "kristelige" lyrikere blandt dem, dog var de på niveau m. den religiøse Nikodemus, som mødtes med disse alvorsord til:  "Du må fødes påny!"

Havde Nikodemus levet idag, ville han meget vel kunne have været en anset provst el. biskop el. teologisk professor.  Men ak,  det var ikke nok.
Det vrimler m. "Nikodemusser" og religiøse mennesker i vore kirker, som ikke kender til nogen åndelig ny fødsel.  Taler jeg fx med en præst herom, er han tit nærmest ligeglad og foretrækker at fortsætte i sit selvbedrag.

Gør også du det?  Jeg spørger dig igen:  Er du en kristen eller blot religiøs?

28.11.17 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)