Forside Artikler "Jeg foretrækker min mors bibeloversættelse!"
"Jeg foretrækker min mors bibeloversættelse!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 06. november 2017 10:29De fleste af os har - heldigvis - et meget enfoldigt og personligt forhold til Bibelen som Guds ord.  Vi kan identificere os med den unge teologistuderende, som erklærede overfor sine medstuderende, da de drøftede bibeloversættelser:  "Jeg foretrækker min mors bibeloversættelse!"

Han uddybede sin udtalelse med at gøre sin mor den indrømmelse, at hun hverken havde studeret hebraisk eller græsk, men at hun i praksis levede Guds ord ud i hverdagen, og det var for den unge mand den bedste "bibeloversættelse", han kunne komme i tanker om.
Som Luther rigtigt har sagt:  "Bibelen er ikke bare læreord, men leveord!"

Det er interessant, at i både tyske og meget gl. danske bibler står der dér, hvor det hyppigt lyder "Herrens ord kom..." (fx til Jeremias): "Herrens ord skete... (fx til Jeremias).  Det er nok ikke mundret dansk, men indeholder  dog en rig sandhed.  Guds ord kommer til os som en erfaring i den prosaiske hverdag, hvor der sker noget med os i forb.m. med Guds ord.

Dette kan Kristus-troende kristne nikke genkendende til.  De kan stundom  "hænge med næbbet" - el. være i en prøvet situation - men da sker pludselig det forunderlige, at de "får" er forløsende ord, der er som skræddersyet til situationen.  Ja, i sandhed,  som en ny, selvoplevet opmuntring.  Dette er selvsagt en Åndens gerning.

Også i Det ny Testamente møder vi  udtrykket "Det skete", fx da Guds ord "kom" til Johannes i ørkenen.  Det hed i gl. ovs.:  "Guds ord skete til Johannes i ørkenen", og da var ørkenen pludselig ikke ørken mere!  Guds ord kan også forvandle vor ørken til en oase!
Pladsen tillader ikke at nævne ex herpå, men de er legio.  Jeg kan ikke undvære mit græske ny testamente, som giver mig herlige stunder, men endnu herligere for mig er at høre en prøvet medtroende sige:  "Jeg fik i min nød et ord fra Herren!"
 
Og husk den sandhed, der blev indpodet mig som ung:  "Guds ord og Kristi person hænger sammen.  Enhver ny oplevelse af Guds ord er en ny oplevelse af vor Herre Jesus Kristus. De to kan ikke skilles ad!  -  6.11.17 - jn 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)