Forside Artikler Forkynder Danmarks præster evangeliet?
Forkynder Danmarks præster evangeliet? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 05. november 2017 10:07


Som ung sælger dumpede jeg engang ind hos indehaveren af et handelsfirma i Nakskov.  Han hed Rosengård og over indgangsdøren til sit kontor havde han anbragt et iøjnefaldende skilt med bibelordet:

"Jeg skammer mig ikke ved evangeliet, for det er Guds kraft til frelse for enhver som tror!  (Rom. 1:16)

Jeg kommenterede glædeligt overrasket hans frimodighed, men han indrømmede, at det var for at vise sine omgivelser, på hvis side han stod og samtidig bekæmpe fristelsen til fejt at tie om evangeliets vidnesbyrd.  Vi fik god kontakt, og han spurgte mig, hvor jeg selv stod i det spørgsmål.

I Munke-Bjergby, nær Sorø, vor bopæl som unge gennem 5 år, blev en præsteansøger spurgt af menighedsrådet:  "Hvad betragter du selv som din vigtigste opgave som præst?"  Han svarede straks:  "At forkynde evangeliet!"

Hvis jeg stillede samme spørgsmål til hver enkelt af vore 2400 ev.-lutherske præster, ville de nok også svare:  At forkynde evangeliet.

Men lytter vi til nogle af de ca. ialt 125.000 prædikener pr.år, høres sjældent Kristi evangelium, hvor omvendelsens alvor og Jesus som de fortabtes absolut eneste redning er i fokus.  For alle blev jo Guds børn ved dåben, så omvendelse er derfor irrelevant.  Ak, hvilket tragisk bedrag!

Nu beskyldes jeg nok for at være "dømmesyg", men her er jeg i godt selskab med både Jeremias og andre af de gamle profeter for ikke at tale om de præster, der nu er mere el. mindre glemt i kirkehistorien som fx Vilh. Beck, Carl Moe, N.P. Madsen og mange flere.  Min morfars gode ven, pastor Johansen fra Godthåbskirken, sagde engang:  "Vi er alle fødte med ryggen til Gud og må derfor omvendes - også de barnedøbte!"

Luther ville trods sit barnedåbssyn utvivlsomt have sagt det samme, men det er de fleste præster ligeglade med.  I dette Luther-år ville Luther nok  mindst af alt have ønsket et blive kulturelt og musikalt fejret, men derimod at det evangelium, han følte sig lidenskabeligt trolovet med, igen må blive forkyndt i alle livets sammenhænge, alt imedens, - ak! - statsreligionen messer videre til folkets evige ulykke!  -  5.11.17 - jn


 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)