Forside Artikler En 93-årig Herrens tjener får ordet
En 93-årig Herrens tjener får ordet Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 29. oktober 2017 08:17


"Kan jeg ikke få lov at være en flue på væggen?" spurgte jeg den 93-årige Jacob Sode, som lø. efterm. samler en flok på en snes iranere.  Der er også 2-3 danskere.  Det sker i et lokale, et bibliotek i Dianalund gæstfrit har stillet til rådighed.

Det var jeg selvfølgelig velkommen til, "men jeg gør ikke andet end at fortælle, hvad der står i Bibelen", sagde han.  Jeg kunne mærke hans smil i telefonen.  "Jeg vil med", sagde min kone, Solfrid.  Og som sagt så gjort.  Vi er trods alt kun ca. 40 km fra Dianalund.

Et langt bord lokkede med kaffe og thé og kager.  Og nu dukkede Jacob op, ledsaget af bl.a. en chauffør.  Den gamle missionær fra Papua New Guinea syner efterhånden ikke af så meget, er skrumpet lidt ind, går foroverbøjet, men røsten er dog klar, og hos ham ved bordenden sad en engelskkyndig iransk tolk.  Og hjemme ligger i sengen hans syge, nedslidte kone og venter på at blive forfremmet til herligheden.

Jacob gik straks til sagen uden kunstige effekter el. moderne platformsjokes.  Jacob delte ud nogle ark med ord fra Rom.br. (på eng.), tolken oversatte, og den iranske ungdom sad som tryllebundet, da ordet blev udlagt og anskueliggjort med bl.a. ex fra Jacobs eget, lange liv.

Denne klummes budskab er blot dette:  Her sætter sig blandt os en ældre mand, som de fleste sophisticated prædikestole el. platforme ikke har plads til pga. alderen, men den slags ignorerer Helligånden totalt og bruger som sit "ungdommelige" redskab et 93-årigt redskab til at tryllbinde åndeligt hungrige iranere i en 1½ stiv time plus samtale.

Stunden v. fødderne af en ældre "salvet" Guds mand var inspirerende for vor lille iranske mission i Næstved.  Men til dig, som læser dette, er det opmuntrende budskab:  Alder er ingen alder for brugbarhed i Guds rige!

29.10.17 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)