Forside Artikler Åndens fylde - Guds ypperlige svar
Åndens fylde - Guds ypperlige svar Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 15. oktober 2017 05:53Jeg sagde med en vis galgenhumor til min viv:  "Jeg kan fristes til at drikke mig fuld, for der er godt nok meget, der går mig imod, men så "kom"  Efeserbrevets åndsfyldte formaning til mig:  "Drik jer ikke fulde i vin..."   Min kone fuldendte citatet:  "...men lad jer fylde af Ånden".  Ef. 5:18.

Jeg så ordet i endnu et herligt lys som om Herren  vil sige:  Du skal ikke drukne din sorg i alkohol, men drukne den i Åndens fylde!  Jeg fornemmede Herren smil i denne kærlige formaning, og jeg smilte med.

Ja, tak og lov.  Jeg mindedes en forretningsmiddag med kunder og et par kolleger i Silkeborg for år tilbage. Jeg vidste, at der nok ville blive drukket tæt, men på mit hotel forinden blev netop Ef. 5:18 stort for mig, at jeg gik bedende på det ord i forventning om en særlig Åndens fylde den aften.

Der blev højrøstet drukket tæt, men ved siden af mig sad en yngre kunde, som jeg fik lov at vidne for, og jeg var pludselig slet ikke var generet af larmen.  Den aften fik jeg praktisk anskueliggjort , hvordan Åndens fylde er noget meget praktisk og jordnært selv i verdslig sammenhæng.

Vi havde i fredags besøg af et troende, hårdt prøvet præstepar.  Vi talte bl.a. om, hvordan gode, fromme kristne kan være underligt tavse med  vidnesbyrdet, sådan som jeg selv var det i den første tid af mit kristenliv.  Men en sådan tavshed kan naturligvis ikke vare ved, for hvordan virker Åndens fylde i praksis?  Vi åbner ikke blot hjertet, men også munden (v. 19).  Du véd, hvad hjertet er fuldt af...osv.  Se også Ap.G. 4:20.

Smlgn. Ef. 5:18-19 m. Kol. 3:16, hvor  Ordets fylde sidestilles med Åndens fylde.  Får Kristi ord en stor plads i hjertet (og ej blot i hovedet), er Åndens fylde uundgåelig.  Det slår aldrig fejl.  Ånden og ordet går hånd i hånd.

"Læg din Bibel på knæ i een uge", foreslog en prædikantven en ung pige, som klagede over sit underligt "tørre" kristenliv.  Det gjorde hun, og da han mødte hende senere, strålede hendes åndsfyldte, fornyede ansigt!

Til slut:  Hvad fylder Ånden os med?  Svar: Vor Herre Jesus Kristus, ikke sig selv!  (Joh. 16:13)
 
15.10.17 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)