Forside Artikler "Menigheden i deres hjem" (1. Kor. 16:19)
"Menigheden i deres hjem" (1. Kor. 16:19) Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 09. oktober 2017 07:28


"Måske er du forud for din tid", sagde min svigersøn, da vi talte om  at samles iht Mt. 18:20 i hjemmene.  "For det var jo, hvad de første kristne gjorde!"   Denne praksis kendes fra menighedens første tid og vækker også gehør i USA hist og her, selvom USA er landet med flest kirkebygninger i verden. Dermed er jeg aldeles ikke forud for min tid!

I går efterm. samledes vi i et iransk hjem.  En af mine venner i udkants-Kbvn. fortæller, at når han gør det med andre venner i et bestemt hjem i Kastrup, er det "som Himmel på jord".  Jeg vover at sige det samme.

Desværre var mit nye "åndelige barn", Amin (34),  blevet flyttet til et asylcenter på Bornholm, men vi bad for ham.  Vi delte os forstandigt op, så når selve ordets udlægning begyndte, gik børnene ind i et andet rum til deres "afdeling", som jeg udnævnte 8-årige Mikael til at være "chef" for.  Men forinden havde vi sunget sammen, alleammen,  og Mikael, som var eneste barn, der kunne læse, fik lov at læse "teksten" fra Rom. 1:1-4.

Den blev vi ikke færdige med, og da vi ikke læser Guds ord med lyntogets fart, fortsætter vi i samme velsignede spor på sø. hos os.

En "smagsprøve": Læreren bad børnene nævne en nulevende berømt person.  Det gjorde de så.  "Jesus", sagde en lille dreng.  "Jamen, han er jo død", smilede læreren.  "Ja, men det varede kun 3 dage!" sagde gutten.

Jeg fortalte om en kunde i Göteborg, der på en restaurant fortalte mig:  "Min lille pige (flicka) sagde en dag til mig:  "Papa, Jesus døde, men Gud klarede den!" Den historie "inspirede" lille Benjamin (6) til at sige:  "Ja, Jesus døde, men Gud gav ham kræfter!" (igen inspireret af Rom. 1:4).

Det var dejligt, at Alan m/fam. var til stede, for han arbejder ellers urimeligt hårdt.  Men vi tror, en løsning er på vej som svar på bøn, så at han og familjen kan indgå regelmæssigt i "hjemmekirkens" fællesskab.

Gud velsigne de troende, der bruger deres gode hjem på den måde.

9.10.17 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)