Forside Artikler På festrejse
På festrejse Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 23. september 2017 11:30


15 af salmerne i "Salmernes Bog" er enkeltvis benævnt som "sang til festrejserne".  De grundtekst-kyndige fortæller os, at der ordret står:  "Opstigningens salme", og er også sådan gengivet i den eng. Bibel.

Jerusalem lå højt, og salmerne blev sunget på vej derop til  "Herrens festtider" (3. Mos. 23:1), som dog senere, da Jesus blev forkastet, i hvert tilfælde degraderedet til en "jødernes (ikke Herrens) højtid."  Joh. 7:2.

Titlen "sang til festrejserne" ved "opstigningen" til Jerusalem er evangelisk opbyggelig.  David steg grædende op ad oliebjerget pga. en dårlig søn (2. Sam. 15:30), men vi stiger (opløftes) i Ånden  "i det himmelske" på grund af Guds Søn og Hans fortjeneste.

Amerikanerne har udtrykket:  "To feast upon Jesus".  Det oversættes måske bedst ved at tale om at fejre vor Frelser og vor stilling i Ham på vor fest- eller pilgrimsrejse.  "Hver dag en fest", sagde førhen skuespilleren Ib Schønberg, når han dagligt ringede rundt til forskellige venner.

Men vi har som "opvakt sammen med Kristus" (Kol. 3:1) grund til at sige det meget, meget mere, selvom tilstanden i både de troendes menighed og i den politiske verden tit er alt andet end opløftende og festlig.

En nær slægtning sagde engang til mig, da jeg var forstemt over den rådende, åndelige tilstand:  "Du skal kun bekymre dig om een ting, nemlig at være i det himmelske - og så ellers fremad march!"  Det var sande ord, men da jeg så spurgte denne onkel:  "Hvordan er det med dig selv?" svarede han mig med en dårlig galgenhumor:  "Jeg er for tung!" 

 
Jeg trænger selv denne "festrejsehilsen" idag. På spørgsmålet:  "Hvornår blev du frelst?"  kunne en  troende ven svare:  "Det gjorde jeg imorges!" for dermed at sige, at just da var frelsens rigdom igen blevet stor for ham.

Lad os tilslutte os en sådan "festrejse" og på den måde gøre denne jordiske tåredal til en kildevang denne morgen.  Sl. 84:7

Yakima, WA, USA - 23.9.17 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)