Forside Artikler "Mange duelige kvinder findes, men du står over dem alle!" (Ord. 31:29)
"Mange duelige kvinder findes, men du står over dem alle!" (Ord. 31:29) Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 18. september 2017 15:58

"Mange duelige kvinder findes, men du står over dem alle!" (Ord. 31:29)

Denne gang må jeg skrive et par lovord om min lille kone, Solfrid, for ellers tror jeg ikke, jeg bliver "salig".

Jeg kom engang til at skrive til den ultra korrekte jurist, Poul Madsen, at jeg på en tur havde hende med "på slæb". Ak, dårligt ordvalg, og jeg blev strakt formanet til at se på hende som en "medhjælp" (1. Mos.2:18).

Jeg kunne ikke forklare mig ud af denne "tastefejl", selvom jeg blot mente, hun var med som en uundværlig "anhænger" til mit lille fartøj.

Hun er  min "medhjælp" herovre, som er mere end en søndagsskovtur.  Hun har check på alt.  På billetter, på hvordan man kører, når vi låner en af herskabets  biler, på min stemme  ("du skal ikke råbe til folk!"), på mit vasketøj, toiletsager, udvælgelsen af de  tøjstykker, jeg køber, og når hun synes, jeg trænger til en lille lur (bl.a. for at få fred for mig).

I DK "bor" vi ellers i hvert vort soveværelse, men her "akkommoderes" vi i en kæmpe dobbeltseng i et Hollywood-lignende soveværelse.  Vor ulige døgnrytme gør, at Solfrid slukker sengelampen før mig, men sørger kærligt for, at en sort øjenblænder (udleveret på flyet iøvrigt) monteres på mit søvndrukne hoved, som på den måde får "nat" efter behag.

Om morgenen formanes jeg til ikke at bade, "før de er oppe", men det sker heldigvis allerede ved 6:30-tiden og kendes på, at små barneben piler lystigt hen over gulvet på 1. sal lige over os.  "Husk at tørre op efter dig og rydde op", hører med til morgenritualet. Vi har eget bad og toilet.

Min kone hjælper, hvor hun kan.  Stryger svigersønnens skjorter, hjælper til i køkkenet, støvsuger, passer børnene, mens deres mor henter mig i en lufthavn, 1½ t.´s kørsel herfra (i forb. m. en afstikker  Ohio), og påser, at jeg ikke går ud på det våde græs med bare fødder.

"Du bede en lille bøn", sagde hun en aften, da vi undtagelsesvis lagde os til at sove samtidig.  "Nu ligner du din far", sagde jeg og mindedes, da han kort før sin hjemgang til Himlen bad mig læse et Guds ord.  -   18.9.17 - jn 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)