Forside Artikler En slags "West Side Story"
En slags "West Side Story" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 18. september 2017 02:27


Apostlen siger:  "Jeg har lært..." (Fil. 4:11).  Ingen af os, selv ikke den "helligste" af os er udlært, så længe vi er her på jorden.

Idag lærte jeg noget.  I vor datters og svigersøns store kirke lærte jeg idag, at selvom min kone og jeg havde mere end svært ved at sluge råt kirkens teatralske, scenevante gudstjenesteform, fandt vi dog et "åndehul" i søndagsskoleklassen for seniorer, og det var en stor, dejlig "klasse".

Forkyndelsen stod en benået forkynder for ved navn Erwin Lutzer på en DVD.  Han talte denne formiddag om en troendes bevidste indgang til herligheden og belyste det med mange vidunderlige ord fra skriften.  Et af de mange ord var 2. Kor. 5:8:  "Borte fra legemet, hjemme hos Herren."

Her sad vi gamle, mange af os på gravens rand, med trøsterige ord om evigheden.  Vi samtalede lidt derom bagefter, hvorefter nogle af os satte os ud i den store forhal med  en kop kaffe og mere samtale.

Jeg hader at tænke på, hvad jeg ville være gået glip af, hvis vi ikke havde deltaget i denne søndagsskole for seniorer.  Og det var også et vink om at være mindre kategorisk mht kirker.   Selv i en død, ritualistisk folkekirke med  et dødt prædiken-manuskript uden levende ord i Åndens kraft, kan der være en velsignelse ved i det mindste at synge med på gedigne salmer og i våbenhuset udveksle meningsfyldte ord med en og anden.

Dette gør vi, men jeg synes alligevel, der var noget at lære idag.  I kirken er der iøvrigt flere forældre til de børn, jeg skal tale til på deres skole på torsdag.  Ja, for at gøre den muntre ironi komplet, startede denne kristne skole faktisk i "Westside Church" (vor familjes kirke), indtil den ikke længere kunne være dér, men måtte have sin egen skolebygning.

Herrens veje er uransagelige.  Jeg må smile ved tanke på, at jeg på denne måde ved min gæsteoptræden på to. er  del af en herlig, opdateret udgave af en kirkelig "West Side Story" ( ellers en musical fra 1957).

Pludselig ringer Tony for at have lidt telefonisk kontakt med mig og for at fortælle om sin follow-up på det, vi sammen begyndte på i Dayton, Ohio.

Ja, det hele hænger sammen, når det gælder Guds rige! 

Yakima, WA, USA, 18.9.17 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)