Forside Artikler Skolebørnene - en fantastisk målgruppe
Skolebørnene - en fantastisk målgruppe Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 12. september 2017 13:29


"Skal du så osse tale om Danmark?" blev jeg spurgt i søndags, da jeg i Westside Church, Yakima, bad om forbøn for besøget på vort barnebarns, Annas skole.  "Ja, selvfølgelig, Danmark og evangeliet!" var mit korte svar.

Men det er nok at tage munden for fuld.  Det med DK og den fine billedpræsentation qua en USB-nøgle, vor svigersøn, Lars, havde givet mig med, er nok noget, vi "kan".  Men det med ev. ´s forkyndelse er ikke noget, vi bare kan, selvom de veltalende, scenevante prædikanter herovre synes at "mestre kunsten" professionelt uden at ryste på hånden.

En sådan prædikant var Paulus dog ikke, hvis vi læser 1. Kor. 2:1-5 om hans svaghed og magtesløshed over for den ugudelige verden, han blev sendt til.  I stor, stor svaghed ja, men også, Gud ske lov, i Åndens kraft.

Og sådan mødte jeg de kære 9-10 årige i Annas klasse med 23 spørgelystne, lyse hoveder.  Jo, jo, de fik meget om DK, H.C. Andersen ("Det er ganske vist" blev læst), vort flag, som sjovt nok nogle syntes var smukkere end det amerikanske!  Og meget andet.

Der blev også, naturligt nok, talt om korset i vort flag, og dog er korsets evangelium ikke noget, vi bare "kan" pr. rutine og veltalenhed. Det forbyde Gud.  Lykkedes det så?  Åh, jeg måtte bagefter sukke i enrum indfor Herren:  "Du ser, hvor dårligt det lykkedes!"

Børnene fik da med sig hjem, ej mindst til hjemmene, og med lærerens tydelige billigelse min evangeliske publikation , "Good News", i smukke farver, designet af en gammel ven fra Fyn, Uffe Nissen.  Den har jeg stadig mange tilbage af, så jeg tog en stor portion med til USA.

En USA-tur uden skolebørn giver ikke rigtig mening.  På torsdag gælder det en kristen friskole, som har indbudt mig til hele 2 "chapel"-samlinger med udtrykkelig besked om, at det bliver "unikt", kristent budskab.

Idag er det Dayton, Ohio, hvor vækkelseshungrige venner har bedt mig komme.  Jeg er allerede så plaget af personlig svaghed, træthed og søvnløshed, at min romantiske tur til USA hurtigt har vist sig at være alt andet end romantisk!  Men det var Paulus´ ture vel heller ikke?

12.9.17 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)