Forside Artikler Navnet over alle navne!
Navnet over alle navne! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 01. september 2017 02:11Med vore iranere har vi  et par gange dvælet ved "Navnet over alle navne"  (Fil. 2:9).  En ven belærte mig engang: Det navn er HERREN.
 
Han var bibelsk  og henviste mig til ordet i Sl. 83:19, hvor der står sådan i den norske 1978-ovs.:  "Måtte de skjønne, at du alene, som har navnet HERREN, er en højeste over hele jorden!"

Det navn hedder "Jehova" ifg. Jehovas Vidner.  Fint nok. I min gamle eng. "King James" ovs. står der netop"Jehovah":  "... Thou whose name is JEHOVAH, art the most high over the earth!" Sl. 83:19

Ingen véd vist helt nøjagtigt, hvordan navnet YHWH skal udtales, fordi det på hebraisk kun har medlyde (konsonanter) og ikke selvlyde (vokaler). "Jahve" er måske mere korrekt, eller er det "Jehova" som på engelsk?

I vor Bibel er det oversat med "HERREN", men YHWH betyder ifg. 2. Mos. 3:14:  "Jeg er den, jeg er!" og her bruges det første gang.  Siden er det brugt 6807 gange! -  og altså også i det ovenfor anførte sted fra Sl. 83:19.

Det er ikke tilfældigt, at dette navn, HERREN, er lig med vor opstandne, herliggjorte Frelser, for Han er både menneske og Gud.  Som apostlen skriver:  "Kristus, som er højlovet over alle ting, Gud højlovet i evighed!" Rom. 9:5 (Se også 1. Joh. 5:20 og Hebr. 1:8).

Her står Jehovas Vidner af, men her står vi Kristus-troende "på"!  J.V. anerkender ikke Jesus som Gud, men kun som identisk med ærkeenglen Mikael.  De skal vide, at også jeg et "Jehovas vidne", men med et ganske andet og mere dynamisk Kristus-vidnesbyrd end "J.V."

Jeg kan ikke lide, når kristne venner kun siger "Jesus" om vor Frelser.  Disciplene tiltalte Ham som "Herre", og det bør vi også.  Læs igen Fil. 2:9!

91-årige Jørgen, som jeg deler ordet med, begyndte som mange kristne sin bøn med "fromt" at sige:  "Kære Jesus..."  Da han i ordet så, hvem denne person virkelig er, begynder bønnen nu altid med:  "Herre Jesus!"

1.9.17 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)