Forside Artikler Et tabu-emne, der sjældent tales om...
Et tabu-emne, der sjældent tales om... Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 14. Juli 2017 05:10

 

 ...er  de seksuelle fristelser og fald, der kan undergrave vort kristne vidnesbyrd til spot og spe hos ikke-kristne, som skrevet står:  "Guds navn spottes for jeres skyld blandt hedningerne!"  (Rom. 2:24).

I mine ganske unge forkynderår i Norge fik jeg trøsterige ord fra bl.a. den benådede lægmandsforkynder, skolelæreren Gustav Nielssen, Stavanger.  Jeg havde mine afmagtsstunder, men han prøvede a hjælpe og sluttede et af sine breve med at sige:  "Og forresten, vogt dig for kvinder!" Han vidste om mange ex på prædikanter, som havde lidt skibbrud pga. utugt.

Jeg måtte dog gøre mine egne, ydmygende erfaringer og måtte sige med Ord. 5:14:  "Nær var jeg kommet i alskens ulykke midt i en forsamling og menighed!"  Det var "nær", men ved Guds store nåde heller ikke mere.

Jeg drøftede engang emnet med forkynderen fra "Hvide marker" og senere Kristent Fællesskab, cand.jur. Poul Madsen, som da var 82 år. Han skjulte ikke, at selv i hans alder kunne han stadig være i fareezonen.  "Jeg kunne skrive bøger om, hvad jeg har oplevet!"
 
Han var endnu i 40´erne, da han blev enkemand og oplevede, hvordan den ene kvinde efter den anden bød sig til.  På et hotel, han overnattede, stod en gang en kvinde parat for at få ham til at synde.  "Havde jeg givet efter, ville jeg have kunnet ødelagt resten af mit liv", sagde han ærligt.

Der er heldigvis fuld tilgivelse for også seksuelle synder og utroskab, hvor  dette vidunderlige ord står ved magt:  "Hvor synden blev større, blev nåden end mere overstrømmende rig!"  (Rom. 5:21) David oplevede en sådan nåde, og hans fald er kun omtalt een gang i Bibelen.

Men hvis vi turde tale ærligt om sex a la min samtale den gang med PM, både som Guds gave og som det sindssyge surrogat, synden og dens "charmerende"  talsmand, TV, har gjort det til, ville meget være vundet til Jesu Kristi ære. 

 14/7.17 - jn

 
Copyright © 2018 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)