Forside Artikler På vej mod afgrunden
På vej mod afgrunden Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 11. juni 2017 07:57


Jeg sagde  engang til forkynderen, Poul Madsen:  "Du interesserer dig nok for politik?"  Han svarede:  "Jeg interesserer mig for, hvordan vort land styres."  I den forstand interesserer jeg mig også for politik og prøver at følge med i, hvordan både DK og verden styres.

Min ven, Ian Paisley (død 2014), som vi iøvrigt holdt stuemøde med i vort hjem i 1988, og som jeg lærte at kende som en brændende kristen forkynder, var både stifter og leder af det nordirske unionsparti (DUP) og var en kort tid som 80-årig nordirsk førsteminister.   Hans parti går stadig imod homo-vielser på et kristent grundlag.

Men hvor meget jeg end holdt af denne store personlighed tror jeg ikke, det var lykken for ham at være politiker.  Politik er jo ønsket om at forbedre verden, og hvor rigtigt det end lyder, er det ikke vort kald.    "Mit rige er ikke af denne verden", sagde Jesus, og det gør vi også.  "Hele verden er i den ondes vold" (1. Joh. 5:19), og det vil den blive ved med.

Evangeliet derimod er ensbetydende med "udfrielse af den nuværende onde verden" (Gal. 1:4) - ikke for at isolere os og gå i kloster, men betragte os som sendt til verden som Kristi sendebud (2. Kor. 5:20). Kristne gør selvsagt mange jordiske forhold bedre, men vort kald er ikke at forbedre verden, men frelse sjæle ud af verden. Ap.G. 2:40.

David Cameron, Englands premierminister 2010-16, anså det som sin største bedrift at have fået indført homo- ægteskaber.  Denne "rettighed" vil nu bive den ligesindede Theresa May´s problem, når hun bejler til  Ian Paisleys gamle parti i Nordirland.  Men vil det kunne holde sin kristne skanse?  Skotlands konservative leder, den lesbiske Ruth Davidson, vil som homoseksuel lægge pres på Nordirland for de homoseksuelles sag.

Homo-bølgen vælter ind over U.K. ligesom i EU og vesten iøvrigt, og det vil blive den gamle kristne verdens undergang.  Ingen politik kan dæmme op for denne vederstyggelige tsunamibølge.  Den kan kun modvirkes af "saltet" hos den enkelte Kristi efterfølger, ikke som politisk modvægt, men med evangeliets vidnesbyrd i Helligåndens kraft.  Ap.G. 1:8.
 
11.6.17 jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)