Forside Artikler Seks dages krigen og dens profetiske perspektiv
Seks dages krigen og dens profetiske perspektiv Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 08. juni 2017 00:53


Jeg selv var i Norge i juni 1967 og lyttede tryllebundet til  udenrigskorrespondenten Adolph Rasténs fremragende krigsreportage i radioen.  Israel beskyldtes for at have startet krigen, men det er ikke sandt.  Lukning af Tiranstrædet forinden var en krigshandling, og Israel slog til kun en hårsbredde fra deres fjenders koordinerede angreb og invasion, som endte med Israels sejr og nye landvindinger.  Disse er fejlagtigt blevet kaldt for "besatte" områder, og sådan taler man, selv mange jøder, endnu om de erobrede områder, herunder Jerusalems befrielse, men det er lige så forkert, som hvis vi ville kalde tidl. tysk land i Polen for "besat" område.
 
Tyskland tabte som angribende part krigen (1939-45) og måtte acceptere nye grænser.  Israels fjender har altid været den angrbende part og må følge krigens love med  nye landegrænser.  Men det er FN og EU ikke enig i.  Israel er  "prügelknabe" og "besættelsesmagt" og truer verdensfreden.   EU er anti-israelsk og støtter økonomisk landets fjender, og jeg forstår godt, at USA´s præsident med en jødisk svigersøn og nu også en jødisk datter ikke ligefrem elsker EU.  Vi håber, han gør alvor af sit løfte om at flytte USA´s ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

Jeg husker, for 50 år siden, hvordan netop Jerusalem var på alles læber.  Ordet fra Luk. 21:24 blev ofte citeret:  " Jerusalem skal nedtrædes af hedninger, indtil hedningernes tider  til ende."  Spørgsmålet var jo:  "Er hedningernes tid ved at være til ende med Jerusalems, hele Jerusalems tilbageerobring?  Nej, den del af Jerusalem, som hedder tempelpladsen er stadig "nedtrådt" af hedninger med klippemoskeens tilstedeværelse, som nogen mener der skal et jordskælv til for at fjerne.  Ja, hvem véd?  Smlgn. med ordet i Ezek. 38:20:  "Et vældigt jordskælv skal komme over Israels land", - en profeti om Guds indgriben mod landets sidste fjender.

Læs Rom. 9, 10 g 11, som er Israels historie i fortid, nutid og fremtid.  Fremtiden er knyttet til vor Herre Jesus Kristus, som jøderne en dag vil se hen til som deres gennemstungne Frelser og Messias.  Denne forvisning giver forkyndelsen af evangeliet idag et ekstra herligt perspektiv, og evangeliets vidner véd således reelt mere om verdenssituationen og dens ultimative løsning end alle denne verdens forstå-sig-på-magere tilsammen!

8.6.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)