Forside Artikler Terroren i Manchester
Terroren i Manchester Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 24. maj 2017 09:00


Kunne Gud ikke have forhindret det?

Jo, men Han gjorde det ikke.  Samme spørgsmål gælder mange andre ulykker verden over, inkl. voldsomme naturkatastofer.  Hvorfor greb Gud ikke ind og lod så mange uskyldige mennesker lide.  Er Han da bare ligeglad?

Samme spørgsmål kunne stilles ang. den terror, der berettes om i Luk. 13, hvor vi læser om Pilatus´ grusomhed mod de galilæere, hvis blod han "havde blandet blandet med blodet fra deres offerdyr".  Eller om den tilsyneladende naturkatastrofe, hvor tårnet i Siloa styrtede ned over 18 uskyldige og dræbte dem.  Kunne Gud ikke have forhindret det?

Herren gik ikke ind i en nærmere, analytisk diskussion om skyld og årsag, men bad de uomvendte tænke på tragedierne som en alvorlig påmindelse om omvendelsens nødvendighed og de alvorlige konsekvenser, det vil få, hvis vi ikke omvender os, mens tid er.  "Hvis I ikke omvender jer, skal I alle omkomme ligesom de" (v.3), dvs. gå evig fortabt og ikke tro, det går an at leve, som om intet var hændt.

Manchester-terroren fylder alle sendeflader, og fra officielt hold  er det ukuelige budskab, at alt fortsætter som før med larm og jubel og grin, for terroristerne skal ikke tro, de skal kunne angribe britiske værdier.  De kan synge, som vi gjorde under krigen:  "Du skal more dig og smile, selvom verden syn´s, du burde fortvi´le!" - Smlgn. Neil Postmans bog fra 1985:  "De morer sig til døde!"

Vi må håbe, at der borte fra larmen og den verdslige bedrøvelse, som ikke fører til noget (2. Kor. 7:10), i det skjulte må være nogle, der spørger efter Gud og bedrøves efter Guds vilje til omvendelse og frelse (2. Kor. 7:11), for det var jo meningen med både ulykkerne i Luk. 13 og med det, der sker idag.  Hvad skal der til, for at Gud får vort gudløse folk i tale?

Eller er den vestlige verden ved at nå til et punkt, hvor der ikke mere er lægedom?  (2. Krøn. 36:16).  TV har på een kanal alvorsminer fra Manchester, men i andre kanaler dominerer sorgløsheden.  Gud give, at vi som Kristus-troende må "være på vagt, for at I ikke skal rives med af de tøjleløse  vildfarelser og miste jeres fodfæste."  2. Pet 3:17
24.5.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)