Forside Spørgsmål og svar Er alle undere af Gud?
Er alle undere af Gud? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 10. oktober 2009 13:05


Spørgsmål:  Vi hører jævnligt om fantastiske helbredelser på store helbredelsesmøder rundt omkring i verden.  Mit spørgsmål går dels på troværdigheden af sådanne beretninger og dels på hvorvidt sådanne helbredelser er bevis på, at Gud står bag?


Svar:  Troværdigheden kan ofte ligge på et meget lille sted, hvad der er mange hjerteskærende ex på.  Men det andet spørgsmål er mere besnærende.  Såfremt helbredelsesundere virkelig har fundet sted, er det så ikke underordnet, hvordan disse er sket, når blot de er sket?

Sådan har jeg hørt, der argumenteres.  Selv bombarderes jeg jævnligt med farvestrålende blade fra udlandet med billeder af en eller anden smilende ”helbredelsesprædikant”, der med ”stærke” fotos dokumenterer ægtheden af sin mirakuløse virksomhed samtidig med at ”helbredelsesbladet” aggressivt tigger om penge.


Her tror jeg, Skriften kan komme os til hjælp, hvis vi virkelig vil hjælpes.


Herren siger advarende:  ”Falske Messias´er og falske profeter skal fremstå og gøre store tegn og undere for, om det er muligt, at føre endog de udvalgte vild.”  Mt. 24:24.  Indbefatter ”store tegn og undere” også helbredelser? Det kan der ikke være tvivl om.  Antikrists alibi for sin guddommelighed vil være ”tegn og undere”. Men de sker ”i Satans kraft” (2. Tess. 2:8).


Hånd i hånd med menighedens verdsliggørelse og frafald vil falske profeter være på spil som forløbere for det inkarnerede super-mirakel, Antikrist.  ”Se, jeg har sagt jer det forud!”  (Mt. 24:25).  Det er som ville Herren sige til os:  Sig ikke, I ikke er blevet advaret!


Spørger du mig:  Jamen, tror du da slet ikke på helbredelser?  Jo, jeg tror på underets mægtige Gud og på Hans indgriben også til helbredelse, når det er Hans vilje,  og jeg kender vidnesbyrd herom.  Men her er det vigtigt med åndelig dømmekraft.  ”Op ad de største sandheder ligger de største løgne”, advarede min morfar mig om, da jeg var ny i troen.  Han var helt på Bibelens grund.


O, måtte vi blandt de mange forførende røster kende Hyrdens røst i denne tid, som sker ved daglig, samvittighedsfuld omgang med en åben Bibel!


-jn-

10.3.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)