Forside Artikler Kong Salomons frafald og genoprettelse
Kong Salomons frafald og genoprettelse Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 13. maj 2017 06:33


Jeg har tidligere skrevet om frafald hos åndeligt oplyste mennesker i kristenflokken, som ikke bare var "med", men som var forunderligt berørte af Guds Ånd  og havde "smagt Guds gode ord og den kommende verdens kræfter" (Hebr. 6:5) uden dog nogensinde at have haft "del i frelsen" (v.9) og var blevet født påny.

Den slags tifælde vrimler det med.  Saul var et sådant ex, og det var også Billy Grahams nære ven fra 1940´erne, Charles Templeton, som var en dynamisk stævnetaler, som spåedes en endnu større karriere end Billy Graham.  Han døde som en gudsfjendsk agnostiker og skrev selv derom.

Men med Salomon var det anderledes.  Da jeg som dreng læste om hans frafald i 1. Kg. 11 p.gr.a. hans hang til  "mange fremmede kvinder" (v.1), sagde jeg til mor:  "Jamen, han faldt jo fra Herren!" og  mente dermed,  han gik fortabt.   Mor sagde:  "Mener du virkelig det?  Han, som bl.a. har skrevet Højsangen?"  Men jeg var endnu ung mht åndelig forståelse.

Salomon døde ikke som frafalden, hvad Prædikerens bog, der blev skrevet i et senere liv, vidner om.  Og jeg tænker med sorg på nære slægtninge, som jeg så op til, og som "gav" mig meget fra Guds ord, men som synden bedrog og førte ud i ulydighed mod Herren og "faldt i ørkenen".

En troende kan synde som Salomon uden at gå fortabt, men vil tugtes af Herren.  Vi læser i 4. Mos. 14:1-35 om oprørske israelitter, som døde i ørkenen borte fra det forjættede land, men som ikke gik fortabt.  Vi læser nemlig, at på Moses´ forbøn svarede Gud:  "Jeg tilgiver dem på din bøn!"  (v.20) - men de undgik ikke Guds disciplinære dom i selve ørkenen.

1. Kor. 10 er ikke bare "interessant" bibelhistorie, men er en advarsel til os (v.6) midt i frafaldets tider, alt imens de kirkelige, sophisticated platforme udfolder sig for fuld kraft.  "Derfor skal den, der mener at så, tage sig i agt, at han ikke falder" (v.12), thi frafaldet bor i os alle.
 
"Kødet" i selv den helligste troende er ikke spor bedre end det er i den mest ugudelige.  Herren har dog i sin store nåde gjort det muligt at "vandre i Ånden" i troens afhængighed af vor Frelser, "så vil I ingenlunde fuldbyrde kødets begæringer"!  (Gal. 5:16)  -  13.5.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)