Forside Artikler På "menighedsudflugt" til Arresø
På "menighedsudflugt" til Arresø Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 08. maj 2017 05:57



Vi var 13 pers., danske, tamilske, iranske, norske, der "besatte" et  "madpakkehus" lige ved turistbåden "Frederikke", som senere tog os ud på en 1 times skøn sejltur på DK´s største indsø v/Frederiksværk.

Først havde vi "Bibel", som iranerne gerne siger og så lækre sandwiches. Iranerne kom også med noget, -  og det hele smagte af kærlighed.

Billy Graham sagde engang, at en andagt skal være kort og interessant, som jeg skulle leve op (jeg bruger ikke ordet "udfordring", som medierne bruger i tide og utide), men jeg bad  et af børnene følge den store viser på mit ur, som jeg lånte ham og signalere til mig, når vi nærmede os de 10 minutter, "andagtens" længde.

Vi lyttede til Ap.G. 4:23, hvor der står, at Peter og Johannes, der efter et besøg hos  truende myndigheder tog hen til deres egne. Intet er så berigende for troende mennesker som fællesskabet med vore egne, dvs. Guds familie,  hvor Kristus er midtpunktet (Mt. 18:20).  Og i dette tilfælde i det åbne, smukke terræn. Vor svigersøn spillede guitar til sangene.

Fællesskabet fortsatte på turistbåden, som vi nærmest fik for os selv, da højsæsonen først begynder senere.  Der var dog en enkelt passager med udenfor vor gruppe, og han tog venligt imod mit lille, evangeliske dannebrogskort, som han lovede at studere senere.  Han fortalte, at han havde lejet båden til hans 70 års dag her i sommer m.  32 gæster og medbragt mad ombord.  Go´ idé.

Jeg spø´r:  "Er vort fælleskab en "gyldig" kirke el. menighed?  Eller skulle vi hellere mødes som som baptister, lutheranere, metodister, osv. ?  Åh nej, vi tror, at Mt.18:20 er grundlag nok for en  synlig kirke, og den "vision" vil vi frimodigt fremholde uanset evt. ydre, konfessionelle forskelle! Alt andet end Kristus som midtpunkt går vi døde på!

Frankrigs nye præsident, Em. Macron, talte efter sin sejr om en fri, humanistisk (læs: ateistisk) nation med en fremtid, der tilbyder et helt nyt liv.  Dette ejer vi  allerede nu i overflod i Kristus med alle Kristus-troende.

8.5.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)