Forside Artikler "Han er ikke her - Han er opstanden!"
"Han er ikke her - Han er opstanden!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 16. april 2017 05:14



Sådan hilstes de nedbøjede kvinder påskemorgen. Denne hilsen imødegår al vor nedbøjethed , som ikke må skygge for opstandelsens påskesol.

Det gjorde den engang for mig på et opbyggelsesmøde på Sunnmøre, Norge.  Jeg havde et af mine åndelige svaghedsanfald, som jeg tog med mig på talerstolen, hvor jeg klagede min nød og satte mig fortvivlet ned igen.  Heldigvis havde en evangelist, der var med mig andre glade toner.

Han bebrejdede mig senere:  "Den aften førte du os ind i graven!"  Han havde ret, men det så jeg ikke på det tidspunkt.  Ved Guds nåde kom jeg dog til at se det.  "Han er ikke her!"  Han er ikke i graven, ej heller i den mørke grav, som vi bærer med os i os selv.  At finde nogen trøst i os selv er som at finde Himlen i helvede, har vist Spurgeon sagt.  Og det er sandt.

Vi skal derfor se bort fra os selv og vort "indbyggede" mørke.  "Han er opstanden!"  Det betyder ifg. Ef. 2:6:  "Han (Gud) har opvakt os med Ham og givet os plads med Ham i den himmelske verden, i Kristus Jesus!"  M.a.o.:  Vor plads som Kristus-troende er ikke i graven, men på Tronen med den Opstandne.  Hans død er min død, Hans grav er min grav, og Hans opstandelse er min opstandelse! Tak og lov!

O, havde jeg blot ved troen grebet den sandhed hin mødeaften.  Da kunne jeg have "trodset" min egen elendighed og i stedet i troen have sat mig dér, hvor jeg allerede var sat som medopstanden og peget glad og frimodigt på Ham, der er på Tronen, som jeg ifg. Ef. 2:6 deler med Ham!

Jeg husker ikke meget fra det møde i min ungdom, men husker dog, at min forkynderven stod op og sagde:  "Jeg kender også  til svaghed, men Han er på Tronen!"  Han hed Rolf Svindland og førte os ud af graven.

Dér skal du og jeg være hver dag og således fejre påske hele året!

Ak, denne verden er én stor, trøstesløs gravplads med en "stendød" national- kristendom.  Søg Ham ikke dér som "den levende blandt de døde". Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Han er opstanden og ophøjet over alt død facade-religiøsitet.  Han er på Tronen, herlig og levende og vækker til frelsens nye liv enhver, der som hjælpeløs og fortabt kalder på Hans navn!  -

16.4.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)