Forside Artikler Gud klarede det!
Gud klarede det! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 06. april 2017 00:28
(indlæg til avisen "Sjællandske")


En forretningsforbindelse i Göteborg fortalte mig engang under en middag:  "Min lille pige sagde til mig forleden dag:  "Pappa, Jesus døde, men Gud klarede det!"  Det var hendes barnlige kommentar til påskeevangeliet om Jesu død på korset, og om hvordan Gud 3 dage efter opvakte ham fra de døde iht bl.a. ordet om, at Jesus blev "godtgjort af være Guds Søn ved opstandelse  fra de døde"  (Rom. 1:4).

Den lille flickas ord følger mig endnu, især ved påsketid.  En af mine københavnske venner fortalte, at hendes lille dreng havde sagt i samme forbindelse:  "Hvor er Gud dygtig!"  Og sådan kunne nævnes mange "perler" fra de små, som jeg ofte har fundet mere inspirerende end den lærdeste teologi.

En ateist sagde syrligt til mig:  "Du kan få et barn til at sige hvad som helst!"  Måske,  men jeg har alligevel  fundet, at påskens mægtige evangelium bliver særligt festligt, når det kommenteres af det uspolerede barn fremfor de alt for kloge voksne, som enten bortfortolker påsken eller overlegent kalder det en myte.

Hos barnet er der ingen syrlighed, bibelkritik eller teologisk volapyk, men en umiddelbar,  smittende begejstring, der kan sige:  "Gud klarede det!"

Jørn Niesen, H.C. Lumbyes Vej159A, Næstved

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)