Forside Artikler Hvem eer de rette myndighedspersoner?
Hvem eer de rette myndighedspersoner? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 18. marts 2017 09:28



Det svarer vor Frelser klart og afklarende svar på:

"Se, jeg har givet jer myndighed til at træde på slanger og skorpioner og over hele fjendens magt, og han skal slet ikke kunne gøre jer nogen skade!"  (Luk. 10:19)

Ordene lyder, som om Han allerede kendte Ef. 6:10-20, -  DNT´s nok "stærkeste" indføring i åndelig krigsførelse -  hvad Han selvsagt også gjorde til overflod som Guds Søn, hvis Ånd har indblæst hele Bibelen.

Dette brev taler også om sataniske "myndigheder", dvs.  "magterne og myndighederne, mod verdensherskerne i dette mørke, mod ondskabens åndemagter i himmelrummet"  (Ef. 6:12).  Deres "hovedkvarter" er i  "luftens rige"  (Ef. 2:2), men ikke som passive observatører, men  er aktive  "i ulydighedens børn" i en verden i "den ondes vold"  (1. Joh. 5:19).

Dem kæmper vi imod, siger ordet, ingen andre gør det for os.  Der står jo, det er en kamp, vi skal kæmpe, men ikke i en forskræmt defensiv, men frimodigt med "Guds fulde rustning". -  "Her skal du være i daglig kamp og strid..." synger Brorson.  En af mine unge venner, jeg var på skole med i USA, talte ofte om "åndelig krigsførelse" og kunne afvise den Onde ved fx at sige (m. åndelig slagfærdighed):  "Hold dine beskidte fingre fra mig!"

Eller som Herren sagde, da Han udnævnte sine disciple til  sande myndighedspersoner:  "Se, jeg har givet jer myndighed..." osv.

Vi kæmper ikke mod "kød og blod", dvs. direkte mod mennesker, regeringer, domstole, politiske partier, vor ikke-kristne familie, m.m. men mod den åndsmagt vi konret konfronteres med gennem kød og blod.  "Jeg huskede hele tiden på, at det var en åndsmagt, jeg sad overfor", sagde en ven i Norge, da han fortalte om ung vranglærer, han ville vinde for Herren.
 
Det er ex på "myndig" åndskamp i praksis uden anden bistand end "Åndens sværd!"

18.3.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)