Forside Artikler Den ægte vare
Den ægte vare Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 03. marts 2017 11:24


"Er du af hjertet oprigtig mod mig?" 2 Kg 9,16

Den højt værdsatte forkynder , Harry A. Ironside (1876-1951), fortæller om manende ord, han fik som ung:  "Dine tilhørere kan bære over med dit sprog, din grammatik, udtale, og kejtede fremtoning, men der er een ting, de ikke kan tage, og det er, hvis de føler, du ikke er oprigtig!"

Får vore omgivelser ikke "den ægte vare", dvs. uskrømtet, uden klicheer, men kun "genbrugte" talemåder, ryger kontakten.  Den fare står vi alle i, og jeg må med skam sige, at jeg går ikke fri.  Forretningslivet er dynamisk og fascinerende - og jeg trives godt blandt forretningsfolk - men det er en farlig verden, hvor uærligheden let og subtilt ta´r overhånd.

Jeg fristes til at sige:  Jeg foretrækker en ærlig ateist fremfor en uærlig kristen.   Dog sådan bør jeg ikke sige.  For vi er alle af mørket, hvor løgnen trives.  Men er vi friet "ud af mørkets magt" til lysets rige (Kol. 1:13), er vort kald at "anbefale os til ethvert menneskes samvittighed for Guds åsyn ved åbent at forkynde sandheden".  (2. Kor. 4:2)

Tro ikke, der findes nogen reel generationskløft.  Jeg gør som oftest bedre erfaringer med de purunge end med den "galvaniserede", forhærdede alderdom.  Du har det sikkert på samme måde. Men da må vi give dem den ægte vare og ikke surrogater, som kristenheden er fyldt med.

"Se jer om, mine herrer, der er ikke noget folket så gerne vil høre som evangeliet om Jesus!"  (C.H. Spurgeon) 

3.3.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)