Forside Artikler Er Israel besættelsesmagt?
Er Israel besættelsesmagt? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 28. februar 2017 03:30


Nogle kristne frikirke-venner holdt for år tilbage et "power point" foredrag om et besøg i Israel, sådan som  andre gennem årene har gjort.  De forfaldt desværre til den gængse retorik om "de besatte områder". 

Jeg anfægtede denne falske retorik.  Nye grænser blev draget efter  6-dages krigen i 1967, som nu kun få husker for slet ikke at tale om 1948, da Israel fra dag 1, mens det endnu lå i sin vugge, blev overfaldet.

Men slaget er tabt.  Min protest blev næppe ænset af nogen.  Kun få forstår, at Israel ikke er en "besættelsesmagt".  For var det ikke Israels fjender, der hele tiden påtvang jøderne de mange forsvarskrige? 

"Besættelsemagt" vækker barndomsminder, da Tyskland besatte mit land og Europa, som de allierede befriede i 1945.  Nye grænser blev draget, som det altid sker i krig, men ingen vil vel idag kalde Polen, som overtog gamle, tyske områder med nye grænser, for en besættelsesmagt?

Det er den sammenligning, jeg gang på gang har brugt uden at nogen har kunnet modsige mig.  Men uanset hvad, er Israel i "verdenssamfundets" øjne en besættelsesmagt og en trussel for verdensfreden.    Ja, gys derover, I himle!  Men ak,  min kristne samtid er tonedøv - åndeligt talt.

USA´s nye præsident proklamerede ganske andre udsigter for Israel og lovede flytning af ambassaden til Jerusalem og nærmest bifaldt "bosættelserne". Israel jublede over hans venskab.  Men langsomt går det op for os, at selv den almægtige Trumps indflydelse er såre begrænset.

Jeg vil dog modificere mine ord om arabisk had.  I selve Israel findes nemlig grupper, vi ikke hører noget om, hvor jøder og arabere er forenet i et kærligt fællesskab.  Hvori består dette fællesskab?

Svaret er:  Kristi kors!    Ved dette sluttede fjendskabet!  Ef. 2:14. - Derfor skal disse linjer ikke slutte i "nederlagsstemning", men med nyt og frisk mod til at forkynde "ordet om korset" både for både jøder og hedninger og ikke i nogen skjult "afkrog" (Ap.G. 26:26), men i fuld offentlighed ligesom vor Frelser jo også døde i fuld offentlighed for vore synder.

28.2.17 - j

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)