Forside Artikler Han taler endnu efter sin død
Han taler endnu efter sin død Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 25. februar 2017 04:16


"... jeres vejledere, som har forkyndt jer Guds ord!" Heb. 13:7.


Når vi når en vis alder, reflekterer vi uvilkårlig over den forgangne tid uden dog at fortabe os så meget i den, at nutiden går tabt.
 
Vi mindes dem, Herren brugte som vækkerrøster og var "solgt på" Guds ord, hvad tit førte til ensomhed, andres (tit kristnes) hjerteløse kritik og modsigelse.  Jeg kunne nævne mange, men vil nævne især een, som forlængst er hjemme hos Herren, og som blev født for vel 100 siden.

Hans navn var Rolf Svindland.  Jeg blev rigtig kendt med ham som 19-årig i hans hjemby Flekkeford i Syd-Norge.  Senere rejste vi lidt sammen på evangeliske møder , ja, vi var endog  i 1971 i USA sammen i 7 stater.

Han havde sine fejl og kunne irritere mig.  Men det gør ham idag endnu mere værdifuld at mindes.  For kan du nævne blot een eneste Guds mand, som ikke havde sine fejl?  I dette Martin Luther-år har vi fx at gøre med en mand, Herren brugte, men som vist ingen vil påstå var fejlfri.

Jeg husker mest Rolf Svindland for hans nød for fortabte mennesker. Han var ikke mere frastødende, end at Herren brugte ham til at føre mange til troen på Kristus som absolut eneste redning i en redningsløs verden.  Idag kender jeg mange "charmerende", scenevante og veltalende prædikanter uden dog  hos dem at finde samme ægte nød for sjælene.

I hans lille fjordby, Flekkefjord, hvor han  kunne lide at blande sig med "tilfældige" mennesker,  havde han "i baghovedet" altid eet for øje:  Hvem kunne han få lov at vidne for på en naturlig og aktuel måde?  Han havde fingeren på pulsen mht verdenssituationen, som dog altid var et springbrædt til et troværdigt, evangelisk vidnesbyrd.  Han blev aldrig træt af at fremholde Guds ord som troværdigt og rammende lige ind i vor tid.

Lad dette være et kald til dig og mig, nemlig at besjæles af samme nød for sjælene og samme kærlighed til Guds ord i en tid, hvor det selv blandt kristne nedprioriteres mere og mere til fordel for alt muligt andet, som ikke kan stå prøve overfor evigheden.  25.2.17 - jn


 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)