Forside Artikler Det forjættede land
Det forjættede land Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 23. februar 2017 09:27


"Det skal være jeres land i hele dets udstrækning til alle sider..."  (4. Mos. 34:12)

Jeg stemples måske som fantast m. min påstand om, at det lovede land givet til Abraham og DGT´s fædre bli´r et Israel, som vil blive ufatteligt stort.  Jeg fik engang af Israel-kyndige tilsendt et herligt kort med de lovede grænser.  Absolut herligt!

Denne klumme kan ikke gå i detailler.  Men landets lovede storhed er nævnt både i  1. Mos. 15:18-20 (en "klassiker"!) og videre i 4. Mos. 34:1-15, i Josua-bogen og i Ezek. 48. -  Idag er Israel ca. ½ af DK, men beregnes til at blive 2 x Norge og DK ialt el. som Storbritannien plus Irland.   Da vil det være slut m. jødefjendtlige resolutioner i FN eller boykot af Jaffa-appelsiner eller fordømmelse af "bosættelser". Eller homo-parader i Jerusalem.

Da vil vor forpinte jord opleve, at "Hans (Kristi) ord stifter fred mellem folkene og at Han hersker fra hav til hav, fra floden til jordens ende" (Zak.  9:10).  Et sådant Messias-rige fylder meget i Bibelen og fyldte også meget i disciplenes sind. De spurgte jo:  "Herre, er tiden nu kommet, da du vil genoprette riget for Israel?"  (Ap.G. 1:6). Han sagde ikke:  "Glem alt om riget",  men lovede dem kraft til at prædike Guds rige ved evangeliets forkyndelse.  Hver ting til sin tid, bare rolig, kære disciple, det skal nok komme altsammen! Men lige nu er der et job, der først skal gøres!

Dér kommer du og jeg ind i billedet.  Vi lever endnu i "evangeliets tider" (Fil. 4:15) - og måtte det også være vore tider som Kristi ambassadører.  Eller ta´r jeg fejl?  Er der vigtigere "sager" på Guds dagsorden lige nu?

23.2.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)