Forside Klummer ”Hvordan læser du?” (Luk. 10:26)
”Hvordan læser du?” (Luk. 10:26) Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 10. oktober 2009 12:28


Mit barnebarn, David, gav mig i julegave en meget svær og krævende bog, ”Darwin on Trial”, skrevet af juraprofessor Phillip E. Johnson, som bare ikke er en hr. hvem-som-helst.  Jeg lagde den i begyndelsen nærmest opgivende fra mig og sagde til mig selv:  ”Den er for ”giraffer” – ikke for mig!”   Alligevel blev jeg indfanget af den og læser i den mange guldkorn af overbevisende argumenter mod darwinismens ynkelige uholdbarhed.


Krævende læsning kan være godt for os.  Bibelen er ikke nogen letkøbt bog og kan stille store krav til os som læsere stik imod tidens ”trend”, hvor alt helst skal ”glide ned” på ”hverdagsdansk”,  populært, underholdende og vittigt, hvad forkyndelsen ofte bærer sørgeligt præg af.


Billy Graham har flere gange fortalt om sine intellektuelle problemer med Bibelen i sin ungdom, indtil han på eet tidspunkt bøjede sine knæ og ved tro ind for Herrens ansigt tog imod Hans ord som Hans ord.  ”Fra den dag kom der en ny kraft over min forkynelse”.  Det er måske det allerbedste, jeg vil huske Billy Graham for.  Vort bedste ex er dog ikke Billy Graham, men vor Herre Jesus Kristus selv og Hans kompromisløse forhold til Skriften.


I gamle dage blev de troende i Sverige og Norge kaldt for læserne.  Jeg foreslår dette ord re-lanceret og atter praktiseret!


-jn-

 

3.3.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)