Forside Artikler Sammenligningen mellem Trump og Kyros
Sammenligningen mellem Trump og Kyros Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 16. februar 2017 04:06



Nogle sammenligner Trump med  Persiens  kong Kyros, ovenikøbet med hjemmel i angivelige "profetier", som  jeg principielt ikke skal blande mig i, men blot lade stå alene.

Men holder sammenligningen?

1.  Kyros dekreterede suverænt jødernes tilbagevenden fra det babylonske fangenskab uden at skulle forhandle med andre instanser.
Så suveræn er Trump ikke, selvom han er verdens mægtigste mand.

2.  Læser vi, hvad Bibelen siger om Kyros, får vi ikke indtrykket af en ugudelig mand.  Det mere end ligger mellem linjerne, at hans velgerning mod jøderne var en gudfrygtig handling - ja, så gudfrygtg, at han simpelthen ikke turde andet.  Han havde med andre ord et gudsforhold.

Det tror jeg også, Trump har (plus/minus), men det vil om kort tid vise sig, hvor meget det vil styre hans forhold til Israel, herunder hans løfte om at flytte ambassaden til Jerusalem.

3.  Kyros viste ydmyg respekt for jødernes tempel og gav midler til dets genopførelse.  Man kan sige, at Kyros med denne gudsfrygt næsten var mere jødisk end jøderne selv, for ikke alle jøder fulgte hans opfordring til at vende hjem til den fædrene jord.  At derfor kalde ham en ugudelig hedning er ikke Bibelens måde at omtale ham på.

Trump er i en anden og mere fastlåst situation.  Han har andre end Israel at tage hensyn til i Mellemøsten og skal balancere på en knivskarp æg.  Ud fra Guds ord véd vi, han ikke vil blive Israels ultimative redning.

Afviser jeg dermed Trump som Guds redskab?  Nej, det gør jeg lige så lidt som jeg har afvist andre store statsmænd i historien som Guds redskaber i Hans overordnede, profetiske plan, hvor dog kun een eneste er udset til at være jødernes salvede Messias, nemlig den korsfæstede og herliggjorte Herre Jesus Kristus.  "Ham forkynder vi" (Kol. 1:28) og intet andet navn.

16.2.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)