Forside Artikler "Se på figentræet og alle træerne!"
"Se på figentræet og alle træerne!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 12. februar 2017 07:07



Sådan står der ordret i Luk. 21:29. Som ung lærte jeg, at figentræet er et billede på Israel.  Ud fra min bibelforståelse (se bl.a Jer. 24) tror jeg det stadig. Da jøderne fik deres egen jødiske stat i 1948 efter at have været hjemløse i over 2000 år, så vi de første forårsblomster på dette figentræ.

Hvad med de andre træer (dvs. nationer), Herren taler om?   Dem skal vi også lægge mærke til, men hele tiden i deres forhold til Israel. Udover "det arabiske forår", vil nationernes opblomstring være vendt mod Israel.

Israel blomstrer i vor tid og forvandler ørkenen til en frodig have med henblik på deres ultimative messianske forløsning, når en jødisk rest i yderste trængsel og nød vender sig til deres sande, frelsende og gennemstungne Messias (Zak. 12:10).  Israel har stadig det værste igen.

Nationernes kortvarige opblomstring vil blive sikret under det super herredømme i en satanisk treenighed, som er omtalt i Åb. 13.  Israel vil da ifg. Dan.9 indgå en "pagt" med "en kommende fyrste" (v.25), ham fra Åb. 13, som vil se lovende ud, men som allerede efter 3½ år vil vise sit sande, hadefulde ansigt.  (Den danske ovs. af Dan.9 bør sammenlignes med pålidelige alternative ovs., især engelske, som er meget mere klare).

Vi formanes til at holde et vågent øje med "figentræet og de andre træer", altså Israel og nationerne og  deres forhold til Israel.  Vi tror ikke, at noget land eller statsoverhoved vil frelse Israel udover en meget kort overgang, før "helvede bryder løs" for landetl.  Men da er "sommeren" nær som et stærkt incitament el. rettere:  det stærkeste incitament for os til evangeliets forkyndelse -  Herrens sidste befaling før Hans himmelfart.

Jeg er lidt syrligt blevet bebrejdet, at jeg er for "ensidig" i min betoning af evangeliets vidnesbyrd.  Men da må jeg "dække" mig ind hos Paulus, som sagde:  "Ve mig, om jeg ikke forkynder evangeliet!"  (2. Kor. 9:16)  Og han har jo sagt:  "Bliv mine efterfølgere!"  (1. Kor. 11:1).

12.2.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)