Forside Artikler Kristus-forkyndelse el. blot "noget med Jesus"?
Kristus-forkyndelse el. blot "noget med Jesus"? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 02. februar 2017 09:43


Jeg sad engang hos et missionærpar, som havde evangeliseret i Papua New Guinea´s højland i mange år.  Jeg fangede nogle ord, den kære missionærfrue sagde, da hun talte i tlf. med en eller anden udenlandsk radiostation.  Hun virkede forbeholden overfor det, hun havde lyttet til og sagde, hvad der har fulgt mig siden  "Der var for lidt Kristus i det!" (dvs.:  i udsendelsen).

De ord "sad".  Selvransagende må jeg selv stille spørge:  Er min egen tjeneste Kristus-centreret?  Er jeg grebet af  samme Ånd som apostlen, når Han skriver:  "Ham forkynder vi!" (Kol. 1:28) - eller:  "Det er ikke os selv, vi prædiker, men Kristus Jesus som Herre!"  (2. Kor. 4:5).

Ak, jeg tænker med smerte på en tid i mit unge liv i USA, hvor Kristus-vidnesbyrdet var falmet i min åndelige frustration.  En forkynderven sagde til mig:  "Du er så forandret, Jørn.  Før var du optaget af at ophøje Kristus!" hvormed han mente, at nu var det sørgeligt anderledes, men jeg indså det ikke på det tidspunkt. Guds ske lov, det blev ikke sådan ved.

Det religiøse landskab anno 2017 vrimler med "søgende", hvileløse kristne, der ikke kan hvile i "Hans hvile" (Hebr. 5:10), dvs. troens hvile.  De prøver nok krampagtigt at være "glade" og frisk-fyr-agtige, men Kristus-vidnesbyrdet om friheden og glæden i Ham og Ham alene mærkes ikke.

Jeg får tilsendt tryksager, brochurer el. computermeddelelser, som lover mig "guld og grønne skove", hvis jeg vil tilmelde mig det og det "seminar" eller stævne, men hvor er den Kristus-forkyndelse, som apostlen er så nidkær for?  Jo,  der nævnes godt nok i flæng navnet "Jesus",  men ikke den Herre Jesus Kristus og Hans værk, Guds Ånd gennem ordet peger på.

"Jeg synes ikke, du havde noget om vor Herre Jesus", sagde min snart 91-årige ven, Jørgen, som just havde læst en artikel af mig i "Sjællandske", som ellers er min evangeliske "prædikestol".   Jeg kom med en dum undskyldning, men måtte alligevel tage hans ord til mig.  Mit ærinde må aldrig blive andet end Kristi evangelium, for "Ham forkynder vi!"

2.2.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)