Forside Artikler Kan Trump redde verden?
Kan Trump redde verden? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 20. januar 2017 08:25


Dette var temaet i et debatprogram i aftes, hvor politiske "forstå-sig-på-magere" gav deres uforgribelige meninger til kende i et mildt sagt uforløst mundhuggeri.

Nej, nej, Trump bli´r ikke en ny Messias.  Hvis det er sandt, kunne jeg lige så godt kassere Bibelen som tidsspilde el. højst lade den have "akademisk" interesse, dvs. som teoretisk eller religiøst "stof" fra en død tekstbog som kirkeligt "fyld" el. staffage.

Men jeg kasserer den ikke.  Den var ikke et pludseligt påfund i min kedsomhed, men kom til mig ved dens Guds nådige indgreb ved Åndens dragende og frelsende magt.  Bibelen har oplyst min formørkede forstand til at kende vor tid, som vor Frelser har bedt os om (Luk. 12:56), men enhver bibeloplyst efterfølger af Kristus vil altid være forud for sin tid.

Min gode bankrådgiver, en yngre kvinde, sagde netop til mig bl.a.:  "Religiøst ser jeg intet i Trump."  Hun afslørede under samtalen  en dømmekraft, som vi ikke tror,  ikke-troende har.

Men... var jeg amerikaner, har han min stemme ud fra ordet om at "have i tanke alt, hvad der er ros  værd" (Fil. 4:6).  Og rosværdigt er det, hvis Trump indsætter højesteretsdommere, der er imod homo-ægteskaber og fx er 100% pro Israel.  Men dermed frelser han jo ikke verden.  Det har Kristi evangelium et ganske andet bud på.

Som andre offentlige, kristne brødre, har også min , "livlige" fantasi en idé om, hvad jeg ville foreslå Trump at sige idag (se vedh. fil), men det er såkaldt "wishful thinking", - en amerikansk ven sagde en gang til mig:  "You are a dreamer!" - men gid Trump havde en rådgiver a la Daniel, der havde et advarende alvorsord til den ugudelige kong Nebukadnezar (Dan. 4:17) i en for hans store rige kritisk situation.  Jeg tror, en sådan mand findes - også i Det Hvide Hus.

20.1.17 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)