Forside Artikler Når den røde lampe lyser!
Når den røde lampe lyser! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 10. januar 2017 11:09


"I elskede, tro ikke enhver ånd, men prøv ånderne..."  (1. Johs.br.4:1)

Ikke alt, som glimrer, er guld.  Det er ikke alt, som Jesus-navnet knyttes til, som er "guld".  Francis Schaefer skiver, at der ikke er noget navn, som skræmmer ham som netop Jesus-navnet p.g.a navnets misbrug.

Min kære morfar sagde til mig kort tid, før han døde, mens vi sammen spadserede  i Landbohøjskolens smukke have på Frdbg.:  "Tæt op ad de største sandheder ligger de største løgne!"  Jeg forstod som 16-årig ham meget godt, men når jeg idag citerer ham,  er det få, der forstår pointet.

Jeg må senere sande hans ord på sejladsen gennem mange farlige skær, men Herren bevarede mig dog fra at lide åndeligt skibbrud i disse farlige farvande, hvor jeg har måttet høre på mange forvirrende røster i de mange "lærdommes vinde"  (Ef. 4:14)  uden dog at høre "Hyrdens røst".

Morfar lærte mig også, at åndelig besmittelse er lige så slemt som kødelig besmittelse helt i samsvar m. Paulus, når han talte om at rense sig fra alt, som besmitter legeme og ånd.  2. Kor. 7:1.

En kvdl. leder af en gruppe gav mig netop en bog, hun havde skrevet om sit liv og virke.  "Jeg glæder mig til at læse den og se, om vi er i åndelig forståelse", lovede jeg hende.  Det gjorde jeg, men var ikke mange sider henne, før den røde lampe lyste.  Ja, nok så kraftigt.

Bogen berettede hendes "stærke"oplevelser med Helligånden, dvs. et budskab om Ånden, men ikke om Ham, som Ånden herliggør, nemlig vor Herre Jesus Kristus.  Jo, navnet "Jesus" fandtes i ny og næ, men ikke som Herren Jesus Kristus med den frelsens rigdom, der er skænket i Ham alene.  Jeg blev konfronteret med en "løgnens ånd" og et "anderledes evangelium" (Gal. 1:6), men bogen går sikkert "rent ind" hos mange.

Vi behøver dog ikke at blive kastebold for alt muligt falsk glimmer.  En radikal tilbagevenden til Bibelen under Åndens oplysning og tugt, er eneste helsebringende vej til åndelig sundhed, hvor summen af Hans ord er Kristus og den fylde, som bor i Ham! 

10.1.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)