Forside Artikler Glade livsdage med styrke!
Glade livsdage med styrke! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 03. januar 2017 05:03


Igår fik jeg i tlf. fra Norge dette ord Sl. 90:10:  "Vore livsdage er 70 år, og når styrken er stor 80 år"  (norsk ovs.).

Der findes en "dybsindig" udlægning, -  noget med, at det ikke skulle forstås sådan, som jeg tror.  Anyway, en "nybagt" 80-årig, som er i Kristus, kan vidne om styrke trods aftagende fysiske kræfter.  Ja, uanset alder.

Vi taler ofte om den velsignelse, det er at leve dagligt med Guds ord.  Aldrig har det været så sandt som nu.  Min morfar fik et lille vers ( i 1890´erne) af sin præst til sin konfirmation, som jeg fik hans søn, min morbror Helge Rieper-Holm, til at skrive i min Bibel, og det lyder sådan:

Dit hellige ord til vandringsstav,
jeg tager nu og går!
Gud give til jeg ser min grav,
min lid til det består!

Det er nu også "mit" trosstyrkende vers.  Har du det forhold til Guds ord, er det ingen sag at ældes, da et sådant liv, fuld af mange paradokser, gør et Kristus-troende menneske "ung igen som ørnen"  (Sl. 103:5).

Ved morgenbordet, hvor vi havde de 2 første gæster, dvs. min norske svigerinde, der idag også bli´r otti, plus en ungdomsven, som er et par år ældre end jeg, blev vi enige om at skelne mellem den legemlige og den mentale alder, som kan være forbavsende ung i en høj alder! (Til gengæld kan mange unge være forbavsende gamle rent mentalt).

Min ungdomsven spurgte til mine planer for det nye år.  Der er planer, som dog kun Herren véd om (Jer. 29:11), men overordnet har disse med evangeliets vidnesbyrd og menneskers frelse at gøre og ikke nogen politisk "mærkesag".  Paulus (som vi er kaldet til at efterfølge) sagde jo:  "For denne sags skyld bøjer jeg mine knæ..."  (Ef. 3:14).  Han taler her om evangeliets sag, som var hans "mærkesag", men som også bør være vor. 

3.1.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)