Forside Artikler Et profetisk "vink med en vognstang"
Et profetisk "vink med en vognstang" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 18. december 2016 06:41



Efter at iranere kom ind i vort liv har der været fokus på det gamle Persien og dets heltekonge, Kyros, nævnt mere end 30 gange i Bibelen.

Han er den eneste hedningefyrste, der profetisk er nævnt 150 år før hans historiske fremståen, endda med navns nævnelse, og med det prædikat, som ellers er forbeholdt Messias, nemlig Herrens "Salvede" (Es. 45:1).

Kyros som Israels befrier afskygger profetisk Messias, den Salvede,  Jesus Kristus, om hvem det så herligt siges:  "Befrieren skal komme fra Zion, Han skal fjerne ugudeligheder fra Jakob, og når jeg borttager deres synder, da er dette min pagt med dem!"  (Rom. 11:26-27).  Han vil da være både en national og åndelig befrier (jfr. også profeten Zakarias).

Venskabet med iranerne og folkehelten Kyros øgede min kærlighed til det profetiske ord uden at vi skal fremmale noget glansbillede af Iran (Persien), sådan som det i sit truende had til Israel ser ud idag.

Jeg tror som de fleste, at vismændene "fra Østerland" kom fra Persien, uden at kunne bevise det.  Men lige nu med persiske venner, er det en dejlig tanke, hvorfor julen i Matt. 2 er mig lige så kært og dyrebart som når det fortælles i Lukas 2 som lovbefalet tekst i kirkerne juleaften.

Mt. 2 har nogle opbyggelige detailler, som du gerne kunne overveje at "bruge" i din forkyndelse, hvis du vel at mærke har et forkynderkald.

Læg mærke til, at de ikke bare spurgte efter en nyfødt Konge, men "jødernes nyfødte Konge", og dermed anerkendte de også jøderne som et unikt folk iht den åbenbaring, der var meddelt dem "i Østerland".
Her er intet "jødehad", men  en gudfrygtig "accept" af jødernes profetiske placering i Guds husholdning, medens verdenssamfundet" påstår, at Israel truer verdensfreden. "Alle folkeslag" (Zak. 12:3) vil således gå imod jøderne.  Dog vil Messias lade det ende godt! (venligst se Zak. 14:3).

I Guds "blueprint" går der nemlig en lige linje fra "jødernes nyfødte Konge" som baby til Ham som Israels fredsfyrste, hvis "ord stifter fred mellem folkene" (Zak. 9:10).  Det gør de også idag i hvert fredløst hjerte, som vender sig til Ham!  Ja, måtte det ske i denne juletid.  - 18.12.16 - jn


 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)