Forside Artikler Om at komme "langt videre"!
Om at komme "langt videre"! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 17. december 2016 06:25


Cand.jur.Poul Madsen sagde engang til mig på et tidspunkt, hvor vi beskæftigede os negativt med mennesker (og os selv indbyrdes) uden at at komme til åndelig forståelse og uden at "vinde":   "Vi må se at komme videre!"

Mennesker, uanset hvem de er, inkl. vor egen stolthed, må ikke blokere for os som kristne.  Det var også PM, der meget viist sagde til mig, da jeg var kritisk overfor S. Kierkegaard, den ene af DK´s 2 store sønner, som blev verdensberømte (den anden var H.C. Andersen): "Vi må huske på, at vi tilhører ikke S.K., men han tilhører os!"  I sandhed visdomsord, som var inspireret af apostlens ord om noget lignende i 1. Kor. 3:21-23.

Dette med at "komme videre" er også inspireret af de apostolske ord i 2. Kor. 10:15, hvor Paulus brændende ønsker at se sin virkekreds vokse, "så vi kan komme langt videre"! -  Just de ord bliver jeg nu mindet om i en situation, hvor jeg i skrivende stund martres dag og nat over ikke bare uenighed med mennesker, men især skuffelser over venner, som jeg ellers havde delt meget godt med.  Men der er absolut ingen grund til selvmedlidenhed.  David vidner jo om det samme i Sl. 55:13-15.

Det var iøvrigt en yndig, ung pige - ny i troen - som engang delte med min kone og mig netop nævnte Davids ord, som hun følte, hun selv smerteligt havde oplevet i forbindelse med nære venners brutale svigt.  Men mange andre, ej mindst apostlen Paulus kunne tale med om det samme.

I min akutte frustration lyste op ordene om at "komme langt videre".  Svigefulde venner må aldrig hindre åndelig fremgang, men skal gøre os til bedre Kristi efterfølgere.  Jfr. igen apostlen Paulus´ ord dér, hvor han - menneskeligt talt - havde mest brug for venner:  "Alle svigtede mig!"  (2.Tim. 4:16). Her er ingen bitterhed, for dette at "Herren stod mig bi" (v.17) vejede tungest.  Med hovedet næsten på blokken, var han da også - paradoksalt nok - "kommet langt videre".

  Herre, lær mig og dit folk at fatte dette troens sejrende paradoks!  -  17.12.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)