Forside Artikler Israels fremtid i lys af Skriften
Israels fremtid i lys af Skriften Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 03. december 2016 11:37


Lige efter 6-dages krigen i 1967 tolkede jeg en velfunderet messiansk jøde, som "påviste", at jøderne allerede havde været så meget ondt igennem, at det nu var slut med jødernes trængsler, og fra nu af ville det kun gå fremad.  Den mirakuløse 6-dages krig var et eksempel herpå.

Gid det var sandt, for hvor ville jeg gerne se Israels jordiske storhed i min levetid.   Zakarias taler dog om, at 2/3 af landet bliver udryddet, medens kun 1/3 skal levnes (kap.  13:8) i et kommende blodbad før Herrens direkte indgriben, og da havde nok J. Fjord Christensen (1868-1956) ret i,  at "jøderne har det værste igen!" (udtalt 7-8 år efter krigen)

Men de har også det bedste igen!  Herom taler Zakarias også, fx når folket i dyb anger under bøn vender sig til "Ham, de har gennemstunget"  (kap. 12:10).  Da er det, at "Herren drager ud og strider mod disse folk (Israels fjender), som Han fordum stred på kampens dag"  (kap. 14:3).

Jeg læste netop idag Am. 9:8:  "Dog vil jeg ikke helt udslette Jakobs hus, lyder det fra Herren" og videre: "Israels hus skal sigtes blandt alle folkene, som man sigter med sold..." og så det bedste:  "På hin dag rejser jeg David faldne hytte..." osv. (v.11).  Paulus er helt i tråd hermed i Rom. 11:1:  "Har Gud da forskudt sit folk?  Nej, langt fra!"  ( Bemærk, at Rom. 9, 10 og 11 er Israels fædrelandshistorie i fortid, nutid og fremtid!).

Sådan forstår vi Israel.  Og sådan skal vi ekstra motiveres for evangelisation i denne tid. Nogle tror fejlagtigt, at vi ikke skal forkynde omvendelse og frelse for jøderne idag, da dette sker senere.    En kristen jødisk leder sagde:  "Hvad! Er ikke også vi syndere?  Trænger ikke også vi til frelse?"  Det udtalte han som svar på, om der i vor tid skal forkyndes omvendelse og frelse til hans folk eller først en gang senere.


Lad os få Skriftens proportioner på plads og ikke falde i nogen af grøfterne på vejen.  Mark. 16:15 gælder endnu - både for jøde og græker.

3.12.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)