Forside Artikler "Ingen af delene!"
"Ingen af delene!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 24. november 2016 12:41


Er Herren for Trump eller Hillary?  "Ingen af delene!" (Jos. 5:13)  Er Han for Løkke Rasmussen eller Mette Frederiksen?  Ingen af delene!  Er Han for Amerika eller Rusland? Ingen af delene!  Er Han for DK el. EU?  Ingen af delene!

Er Han for folkekirken eller frikirkerne?  Ingen af delene!  Er Han for katolikker el. protestanter?  Ingen af delene! Er Han for Paulus el. Apollos el. Kefas?  Ingen af delene!

Jeg var engang (og med rette, syntes jeg) kritisk overfor Søren Kierkegaard. Afdøde Poul Madsen, som jo elskede denne store tænker overalt, skrev meget viist til mig:  "Vi må huske på, at vi tilhører ikke S.K., men at han tilhører os!" I 1. Kor. 3:22 står der jo:  "Alt hører jer til!" hvad end det angår den ene eller anden person på denne jordiske scene.

PM´s vise ord lærte mig (eller gjorde de?) at se på mennesker i lyset af Herrens overordnede styrelse mht "det, der skal komme" (1. Kor. 3:22), både i USA og verden iøvrigt.  Men husk Herren ta´r ikke parti for nogen.

I middelalderen drog pavemagtens krigere i felten og bad Gud om at være på deres side.  Men sådanne verslige bønner var forgæves .Korstogene endte da også i fiasko.  Men jeg kan lide den bøn, Billy Graham bad i det blå værelse i Det Hvide Hus med præsident Bush, sen., lige inden krigen s mod Saddam Hussein.  Han bad oml at være på Guds side, ej omvendt.

For havde de bedt:  "Herre, er du for os eller for Saddam Hussein?"  Ville svaret have været det samme som til Joshua:  "Ingen af delen!"

Jeg tror, at Herren har sine gudfrygtige forbedere i Amerika med både Billy Grahams og Joshuas æresfrygt overfor "Fyrsten over Herrens hær" (Kristus).  I den "hær" kaster vi ikke med mudder mod hinanden.  Vi står sammen "fast i een Ånd og med een sjæl strider sammen for troen på evangeliet!"  (Fil. 1:27).  Kun det er værd vor strid!  - 24/11/16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)