Forside Artikler Trump-feberen, Kyros og Kristus
Trump-feberen, Kyros og Kristus Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 20. november 2016 09:43


Jeg er hverken på Trumps el. Clintons hold.  Men mange kristne viser en slet skjult begejstring for Trump, som med sin smukke familie så afgjort stjæler billedet.  Men jeg blev ved Guds nåde ikke fortryllet.  Det mangler ellers ikke på meninger om det amerikanske præsidentvalg, som hos mange Trump-venner nærmest er Himlens "profetiske"  svar på USA´s åndelige krise.

Det var tæt på, men jeg undgik dog Trump-feberen.  Påvirkningen fra  kristne USA-venner m. mange "overbevisende" fornuftsgrunde var ikke nok.  Jeg ser ikke Trump som en ny messiansk "Kyros" ( Es. 45).  Denne perserkonge vidner, uden at være "wishy-washy", om ægte gudsfrygt og lydighed mod den vækkende Ånd, Herren selv havde virket på ham vedr. jødernes udfrielse af det babylonske fangenskab.

Bibelen har givet stor plads til Kyros (2. Kg. 36:22-23, Ezra 1:2-4).  Jeg håber engang at møde Kyros i Himmelen.  Han har også fået ekstra plads i mine iranske relationer.  Iran (Persien) har lige fejret denne folkehelts 2.611 års fødselsdag.  Kommer jeg til Iran en dag, vil jeg som noget af det første besøge hans monumentale grav.

Jeg kan gribes af af profetien om Kyros, der er omtalt m. navns nævnelse ca. 150 år før han fødtes.  Derfor er det mere end oplagt at se et "link" til den Messias, der en dag efter "den store trængsel" -  også kaldet "en trængselstid for Jakob" (Jer. 30:7) -  skal frelse Israel, som Herren mange steder i Bibelen omtaler som "mit land" og Jerusalem som "min by".

Hos en tamilsk familje i går ved Køge talte vi også lidt om Trump, men læste også Mt. 22:42:  "Hvad mener I om Kristus?" hvad der fik herlig genklang hos os.  "Let´s talk about Jesus..." sang vi engang.  Og vor tamilske vært, iøvrigt min IT-mentor, er da også optaget af, trods Trump-euforien, at uddele til naboer vor nye 2017-kalender m. skønne motiver af Guds skaberværk og iøjnefaldende, evangeliske bibelord.

Hvad med Trump?  Ham kan vi bede for, men samtidig vægte evangeliets troværdige vidnesbyrd og udbredelse mere end noget andet.

 20.11.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)