Forside Spørgsmål og svar Spurven, der kom med i købet
Spurven, der kom med i købet Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 13. oktober 2016 11:37

Et spørgsmål fra det norske blad "Evangelisten"


Spørgsmål: Det er eit spørsmål ang teksten som står i Mt 10,29 "Selges ikke to spurver for en skilling? Men uten deres Far faller ikke én av dem til jorden." og Luk 12:6:"Selges ikke fem spurver for to skilling? Og ikke én av dem er glemt hos Gud."
Hvorfor er det ulike priser på spurver? Er det uoverstemmelse mellom Matteus og Lukas?

Svar: Der ingen uoverensstemmelse mellem Mattæus og Lukas.  Mattæus taler om den normale markedspris for 2 spurve, nemlig een skilling.  Lukas taler om det samme, men dog i en salgssituation, hvor der for 2 skilling gives en ekstra spurv med i handelen.  Om det var en permanent ordning, behøver vi ikke at tro.  Det var måske snarere en "markedssituation", hvor der blev holdtr "udsalg", som vi siger i Danmark.  Længere er nok ikke den historie.


Køb af spurve var for fattige mennesker.  De havde kun mindre bemidlede menneskers interesse , da spurvene som "kapitalvare" så at sige ingen værdi havde. Men "ikke én af dem er glemt hos Gud"  (v.6).  En har rammende sagt: "Gud er med til enhver spurvs begravelse!"

Sine disciples værdi sammenligner Herren med spurvene.  "I er mere værd en mange spurve" (v.7), om end vi set med verdens øjne og efter verdens målestok hører til dem, der "intet er" (1. Kor. 1:28).

En har sagt om de 5 spurve, der blev solgt for 2 skilling:  "Sådan tror jeg, at jeg blev frelst.  Der var 4 andre, der blev omvendt.  Jeg kom med "på købet" for at gøre målet fuldt!"

Med illustrationen angående spurvene vil Herren også understrege Hans omsorg for selv den mest værdiløse eller oversete af sine børn.  Selvom den norske præst Wexels vidunderlige sang "Så vide om land som sol monne gå..." er skrevet for frelsessøgende mennesker, kan dette vers også passe på det ringeste Guds barn:

Og var du enn skjult i den mørkeste vrå
og kjennte deg ingen på jorden,
og var du blandt dem, som i sorg måtte gå,
den aller elendigte vorden...

Ja, selv en sådan "upåagtet" lille "spurv" har Herren ikke glemt.  For "Herren forbarmer sig over sine elendige!"  (Es. 49:13).  Ja, tænk, blandt de "elendige" har Han nogle, Han kalder sine!

13.10.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)