Forside Artikler Es ist vollbracht!
Es ist vollbracht! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 06. september 2016 04:16


Sådan lød sejrsordene fra Leif-Erik Holm, spidskandidat for Tysklands nye højreparti, "Alternative für Deutschland" (AfD) efter valgsejren i delstaten Mecklenburg-Vorpommern.  "Liebe Freunde, es ist vollbracht"  (Kære venner, det er fuldbragt!") lød det fra det gamle slot i Schwerin (nu parlament).

Nej, nej, de ord tilhører alene sejrsherren fra Golgata og efterfulgtes af Hans opstandelse  (Rom. 1:4).  De vil aldrig falme eller sættes ud af kraft, som det bestandig sker med politikers ord.  Det er jubelord i enhver genfødt kristens hjerte og findes ikke i nogen anden religion.

En filosof prøvede at overbevise Napoleons udenrigsminister Talleyrand (1754-1838) om sin filosofiske lære, men blev afvist med ordene:  "Jesus døde og opstod for sin lære, - gå De hen og gør det samme, hr. filosof!"

Det er fuldbragt!  Es ist vollbracht!  It is finished!  Jeg lærte for nylig ordet  på persisk:  "Taman-shod!"  Det skal, om Gud vil, være min tekst på lø. i et muslimsk, iransk hjem (ja, du læste rigtigt!).  Det er min og garanteret også mine forkyndende trosfællers erfaring, at når først de ord "slipper til", vil vor forkyndelse ingen ende tage.

Jeg lærte en gang en dreng netop de ord, men da jeg mødte ham på gaden, var de glemt.  Jeg prøvede at hjælpe ham i gang.  "Kom nu, Jesper, - det er..."  - ... pragtfuldt!" udbrød han, hvilket var en herlig fortalelse.

Det hedder som sagt "vollbracht" på tysk, og jeg fortalte senere historien om Jesper til min gamle baptist-menighed i Itzehoe (fra min soldatertid),  og den gik rent ind.  "Wir danken Dir für Dein prachtvolles Evangelium", lød det i afslutningsbønnen fra en af de kære, tyske brødre.

Et pragtfuldt evangelium!  Kan du komme i tanker om noget mere pragtfuldt?

6.9.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)