Forside Artikler "Her må vi nok melde pas!"
"Her må vi nok melde pas!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 24. august 2016 10:19


Sådan sagde en ældre ven, jeg igår delte ordet med, da vi læste:  "Sandelig, sandelig siger jeg jer:  Den, som tror på mig, han skal også gøre de gerninger, jeg gør, ja, han skal gøre endnu større gerninger, thi jeg går til Faderen!" Joh. 14:12

Var dette ment bogstaveligt?  Jesus gjorde jo mange mirakler, opvakte legemligt døde, gjorde vand til vin, befalede over naturkræfterne, gik på vandet, bespiste tusinder med kun 5 brød og 2 fisk, gjorde blinde seende, osv.  og nu taler Han om at vi skal gøre endnu større gerninger?"

Samtalen fortsatte i vort lille "selskab" m. ialt 5 personer, dvs. os 2 gamle plus Faderen, Sønnen og Helligånden.  Så førte den gode Helligånd os til  Ap.G. 2, hvor henved 3000 blev frelst, altså mere på blot een dag end  i hele Jesu 3½ års virke på jorden!  Da blev vi enige om, at det alligevel ikke er sikkert, vi må "melde pas"!  Jesu ord kom til at passe!

Men Herren sagde jo:  "Den, som tror på mig... ikke:  "De, som tror..." Ja, men husk:  Hver den, som tror på vor Herre Jesus er del af Kristi Legeme, som fødtes på pinsedagen, menighedens fødselsdag, og havde del i det, der skete den dag ved Peters pinseprædiken! Bemærk ordene: "Peter trådte frem sammen med de eleve!"  2:14. Peter var altså ikke alene!

Mine tanker gik til den kræftsyge ven i North Carolina, som nogle brødre dagligt besøgte.  Det var højtid for mig at høre den døende tilbede, mens han kraftigt gentog ordene:  "Gå ud i al verden og forkynd evangeliet til al skabningen!"  Var denne mand i sin afmagt blandt dem, der gjorde større gerninger end Jesus?  Ja! han rejste i Ånden ud med missionærerne og udførte med dem evangeliets åndelige mirakler.

Så mirakuløst virker det evangelium, som er Guds kraft til frelse (Rom. 1:16), dvs. til synderes frelse og åndelige sundhed.  Billy Graham som iår bli´r 98 har talt til millioner, hvoraf mange oplevede det åndelige mirakel at blive frelst. Men hverken han el. andre benådede forkyndere, fx C.H. Spurgeon, D.L. Moody, Jonathan Edwards, Charles Finney o.m.fl. udførte fysiske mirakler.  Men det var jo heller ikke det, der mentes med at gøre endnu større gerninger.  For er der noget større end synderes frelse?  - 24.8.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)