Forside Artikler "See You in the Morning!"
"See You in the Morning!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 10. august 2016 09:17


Min polske, katolske læge på hospitalet sagde disse kloge ord til mig:  "Du er ikke rask, men du skal leve som om du er rask!"  De ord skræmte mig ikke, og han tog venligt imod mit lille kort med et livets helsebringende ord.

Den gudløses hjerte er sygt, ja, "sygt hele hjertet" (Es. 1:5), men lever, som om jordelivet varer evigt.  Ingen tror det selvsagt, men nogle taler  løgnagtigt om at have et "naturligt" forhold til døden.  Det er løgnetale, for intet er så naturstridigt og fjendsk som døden.

Den har ingen aftale-kalender og varskor ingen. Os gamle eller jer unge.  Uventet, ubekvemt, ubelejligt.  Komediedigteren Johan Herman Wessel (grandnevø til Tordenskjold) siger i  "Smeden og Bageren":  "Beredt til døden altid vær, den kommer, når du mindst den aner nær!"  Sande ord, selvom Wessel selv blot yndede at kokettere med døden og evigheden.

Jeg er gammel nok til at have været vidne til - og er det stadig - hvor relevant det er at tale om "livets korthed, dødens vished og evighedens længde."  Jeg kan godt følge dem, der siger:  "Tal ikke derom! Tal hellere om noget andet.  Og gør det fornøjeligt koketterende som Wessel!"

Hvis du taler sådan, forstår jeg dig.  Men hvis du vidste med hvilken triumf, jeg pga. Kristus kan tale - endog muntert - derom,, ville du også forstå mig.  Og når jeg ikke er her mere, tror jeg ikke, at du, min ven,  frænde el. fjende, inderst inde ønsker at forstå mig anderledes.

Jeg har ved mange dødslejer oplevet hvilket lysskær, der kan være over sådanne stunder. "See you in the morning!"  sagde jeg til en lokal, døende canadier, som hilste mig tilbage med de samme ord.  Vi vekslede lidt med det og tog en dag afsked med hinanden med ordene "It is finished!" - Det er fuldbragt!  Hendes trætte ansigt lyste med evighedens lys.

"Retfærdige har glæde i vente, gudløses håb vil briste", siger Bibelen (Ord. 10:28).  Må jeg ikke tale herom? Frastøder emnet dig? Hvorfor?  Det behøver det ikke.  Kristus døde nemlig også for dig.  "Det er fuldbragt!"

10.8.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)