Forside Artikler "Jeg har en skøn sang i mit hjerte!"
"Jeg har en skøn sang i mit hjerte!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 03. august 2016 04:54


Sådan siger Sl. 45:2 i "Bibelen på hverdagsdansk".  Det vækker genklang hos mig. Jeg sang frygteligt som dreng og blev derfor drillet. Men ingen lærte mig at synge. 

Og dog kom der sangtoner i mit hjerte.  Jeg siger ikke dette for at lyde speciel "åndelig", men lovsangen blev "genereret" i min Frelsers nærhed og i stille tilbedelse af Ham for hvad Han har gjort for min sjæl.  I sandhed:  "En ny sang lagde Han i min mund, en lovsang til vor Gud!"  (Sl. 40:4).

Morsomt nok - for det synes jeg, det var - resulterede det fx  i, at en ældre dame foran mig i kirken lod mig vide, at hun havde nydt min stemme.  Det var mere end en gammel dames venlighed, men min kusine, tidl. operasangerinde, sagde lignende opmuntrende ord til mig.  Sandheden er dog, at lovsangen har i Kristus sit levende udspring og sin "musikskole".

Min gamle ven, A. Bjerkreim, Norge, havde vist ikke megen sangstemme, men med en vis munter selvironi hørte jeg ham engang bemærke fra prædikestolen:  "Jeg synger måske ikke så smukt, men i mit hjerte synger og spiller jeg yndigt for Herren!" Han henviste til Ef. 5:19. - Han skrev selv  mange vidunderlige, evangeliske sange, som synges den dag i dag.

"Vi synger for lidt", husker jeg en prædikant i Belfast, Derek Bingham, engang sagde.  På det tidspunkt samlede han hver uge over 1000 unge til bibelundervisning, men de første 15-20 min. var viet til herlig fællessang.  Ikke noget med speciel platformoptræden.  Alt foregik "fra gulvet".

Da jeg i maj var inviteret til lunch i min oldefars store brødimperium (Schulstad), sang jeg osse nogle vers for mine værter.  De smilede og sagde:  "Du er vist den først gæst herinde, som har sunget for os!"  Men det blev også anledningen til at vidne om Herren og evangeliets sandhed.

Læg mærke til, hvad David også siger om den nye sang:  "Mange skal se det og frygte og stole på Herren!"  (Sl. 40:4).  Den nye sang kunne ikke blot høres, den kunne ses! Vi efterlyser ikke i første række musikalske performers, men lovsyngende kristne, som sangen kan ses på!

3.8.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)