Forside Artikler Er evangeliets tider forbi?
Er evangeliets tider forbi? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 02. august 2016 04:39



Hvis apostlen Paulus var iblandt os, ville han så stadig have talt om "evangeliets tider"  som  i Fil. 4:15?  Her tales om "evangeliets første tider" - ordret:  "I evangeliets begyndelse" -, men meningen er den samme.  Han talte om evangeliets epoke, der netop var begyndt, men endnu ikke afsluttet.

Jeg tror, Paulus  ville sige:  "Evangeliets tidsalder er ikke forbi. I Fil.-brevet skrev jeg om"evangeliets første tider", medens I kære venner i 2016 lever i evangeliets sidste tider, - men dog stadig i evangeliets tider!"

Jeg må dog ærligt spørge:  Er der andre "sager", der trænger sig mere på end evangeliet?  Især når jeg bebrejdes for min hyppige henvisning til evangeliets lidenskabelige påtrængenhed og aktualitet. 

"Du taler ikke om andet!" får jeg at vide. "Véd du ikke, hvad det er for en tid, vi lever? Fx med islamisk trussel, lovgivningsmagtens  magtesløshed, opløsningen i EU, hele Israel-spørgsmålet, den triste, kirkelige situation, valgåret i USA, - et valg mellem pest og kolera...", osv. osv. 

Jo, jeg prøver at forstå vor tid, som Herren jo også har bedt os om (Mt. 16:3), men jeg køber ikke indvendingen med, at vi nu har en vigtigere og mere aktuel dagsorden i 2016 end evangeliets forkyndelse.

Engang i North Carolina var jeg under en juleferie sammen med gode brødre som dagligt så til en sengeliggende kræftsyg medkristen.   Hans ansigt var halvt fortæret af kræft, men han gentog i bønnen altid Jesu ord:  "Gå ud i al verden og forkynd evangeliet for al skabningen!"  Den "dagsorden" optog vor lidende ven og gjorde et stærkt indtryk på mig.

Men hvad med de andre "sager"?  Er de ligegyldige? Nej.  Hvad med det profetiske ord?   Det skal blive stående. Ja, selv i den sidste, apokalyptiske tid forkyndes ifg. Joh.Åb. 14:6  "et evigt evangelium for dem, der bor på jorden..."  Selv da var det ikke taget af Guds dagsorden.

Gud forbyde, at vi bliver så "åndelige", at det fjernes fra vor dagsorden!


2.8.16 - jn


 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)