Forside Artikler Min tamilske vens initiativ
Min tamilske vens initiativ Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 31. Juli 2016 03:35


Min  tamilske ven, Alan, er meget genert, men igår tog han et initiativ, som gør os andre til skamme.  Han er med sin familie tilflytter i den hyggelige, lille landsby Valløby v/Køge og spurgte mig igår, om jeg ville gå med ham på nabobesøg.  Dette er så hans initiativ:

Han  ville oprindelig have haft "house warming party", som gik i vasken, men nu ville han tage "house varmen"  til naboerne, give dem en sød lille "house warming" pakke (m. bl.a.kager, slik) og så se, hvad der sker.

Om jeg så ville med? Behøvede han at spørge? Se for dig dette rørende syn.  Her står han ved naboens gadedør med sin yndige kone med en eet-årig baby på armen, en 3-årig ivrigt pludrende pige, der øver sig på dansk, og så min kone og jeg, ialt en hel delegation.  Jeg skulle bidrage med mit lille kort med dannebrog, der har et enkelt evangelisk budskab.

Vi nåede kun 3 naboer, men  det  gav lysten til at fortsætte.  Jeg glædede mig over, hvor venligt der blev taget imod de nye eksotiske  tilflyttere.  Alan er  stille i det, men gjorde alligevel noget, som hos mange af os andre "gode kristne" ville kræve både forfængelig overvindelse og trosmod. "Du går ind i folk med træsko på", smilede jeg til ham.

Alans initiativ kastede sit eget herlige skær over vort lille lørdagsbesøg, som vi tror Herren var med i.  Optakten var en opbyggelig stund i Alans hjem ved kaffebordet, hvor vi også lyttede til et ord fra Bibelen, sang og bad - og selv de smås tilstedeværelse var en velsignelse.  Sådan begyndte det, og da var det Alan sagde til mig: "Har du lyst til en tur til naboerne?"

Amerikanerne siger:  "Put shoe leather to your faith", dvs. lad din tro berøre skosålerne!  (bliv ikke hængende ved kaffebordet!)

Det er ganske muntert at tænke på, hvor ukompliceret troen på Kristus er.  Vallø Kirke er meget smuk, men "stendød", dog har vi allerede kirken i stuen, når vi samles til Kristus med Guds ord.  Platformen ta´r vi med os ud i terrænet.  Åndens kraft trygler vi ikke om, men oplever spontant med vidnesbyrdet om Kristus.

Er "sagen" for enkelt fremstillet?  Skulle vi hellere være blevet hjemme?

31.7.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)