Forside Artikler Tanker midt i en valgkamp
Tanker midt i en valgkamp Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 22. Juli 2016 06:47


Min ungdoms hengivenhed og kærlighed, den meget kompetente dansk/norske forkynder, Th. Mundus, som Herren kaldte hjem til sig i en alder af kun knapt 63 år i 1956, udtalte i en af sine mange profetiske budskaber:  "Kan I forestille jer Antikrist prædike i Domkirken i Trondheim?"

Han var den første Guds mand, jeg som ny i troen  fik den glæde at lytte til, og som Herren brugte til at åbne  Bibelen for mig og især det profetiske ord.  Hans mødeserier om det, vi dengang benævnede som "de sidste ting" var i virkeligheden min første "åndelige føde" fra Guds ord.

Kunne vi forestille os Satans sidste demagogiske trumfkort, Antikrist, stående  på en talerstol dækket af al verdens TV-stationer og begejstre mængden, herunder hele kristenheden under tidsåndens magt og derfor uden åndelig dømmekraft?  Det føler jeg godt, jeg kan.

Den  karismatiske demagogi med fængende slagord som "lov og orden", opgør med "politisk korrekthed", ros til de kristnes støtte, fred i verden, lindring af social nød, osv. osv. synes jeg, vi får en forsmag på i USA´s  valgkamp, der henvender sig specielt til følelserne, håbet og drømmene.

Hvor befinder vi os som kristne i alt dette?  I den etablerede kristenheds kirker hersker  åndelig apati, hvor Bibelen stort set er uden betydning.  Men for Herrens egne, "de stille i landet"  (Sl. 35:20), er det åndeligt lyst.  Om dem kan det siges, som det blev sagt om Israels menighed i Ægypten:  "Overalt, hvor israelitterne boede, var det lyst!" 2. Mos. 10:23.

For Kristi genfødte disciple skinner Bibelen, vor inspirerede, profetiske åbenbaringsbog "som et lys, der skinner på et mørkt sted"  (2. Pet. 1:19), og jeg kan kun sige "Amen" til evangelisten Moody, som kort før sin død i 1899 efterlyste den mand, "der åbner sin Bibel og forkynder ud fra den!"

Ja, den Bibel som åbenbarer Kristus som vejen, sandheden og livet, og som er indholdet af det evangelium, der er os betroet!

22.7.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)