Forside Artikler Omvend jer og tro på Herren Jesus!
Omvend jer og tro på Herren Jesus! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 19. Juli 2016 06:37


Johny Noer citerer i en af sin hjemmesides hyppige klummer (18.7.16) Billy Graham, som i en "Memorial Service" i " National Cathedral" i  Washington, D.C. i 2001  efter terrorangrebet på WTC i New York forkyndte dette korte budskab:  "Jeg er nu en gammel mand.  Hele mit liv har jeg i mange lande prædiket eet og samme budskab:  "Omvend jer og tro på Herren Jesus!  Idag siger jeg:  "Amerika!  Omvend dig!"

Hvorfor tale sådan?  Hvorfor ikke blot trøsteord?  Hvorfor ikke tale om landets kristne værdier?  Hvorfor så bombastisk tale om omvendelse?  Kunne han ikke bare nøjes med udglattende ord om "kristendom"?

Nej, det kunne han ikke som Kristi tjener, der var pålagt at forkynde Kristi ord:  "Tiden er inde, og Guds rige er kommet nær, omvend jer og tro på evangeliet!"  Mk. 1:15.

Herren nævner 2  ulykker i Luk. 13.  En var simpel terror.  Der var selvsagt behov for medfølelse, men terroren var mest af alt Herrens anledning til at forkynde omvendelse:  "Jeg siger jer:  Hvis I ikke omvender jer, skal I alle omkomme på samme vis!"  v. 3, 5.  Dvs.:  På samme bratte måde.

Den snart 98-årige Billy Graham er idag for svag til at stå offentligt frem, men hans budskab til USA og Frankrig og hele vor civilisation ville være det samme ovenpå den nu stedfundne terror, der har rystet hele verden.  "Amerika, omvend dig!"  -  "Frankrig, omvend dig!" - "Danmark, omvend dig!"  Selom det skurrer i manges øren og forarger det pæne borgerskab.

Jeg har igår berettet om, hvordan budskabet om omvendelse pludselig trængte sig "uhøfligt" (læs: betimeligt) på under kirkekaffen i vor luksus-sognekirke.  Det var en 90-årig enfoldig lægmand, der holdt præsten og os andre ved kaffebordet fast på omvendelsens nødvendighed.

Ligesom Billy Graham gjorde.  Og ligesom du og jeg bør gøre, så sandt vi er mere end "fromme" kirkegængere, men grebet af Kristi evangelium.

Eller skal det siges om os som om folket i Amos 6:10:  "Herrens navn tør de ikke nævne!"

19.7.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)