Forside Artikler The Show Must Go On!
The Show Must Go On! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 15. Juli 2016 01:45


Ligesom Frankrig var ved at afblæse undtagelsestilstanden i landet (terrorfrygten i aftagende), er vi nu gennem vort fælles "vindue" , TV, vidne til panikscener "live" fra  Nice i forb. m. mere terror i den prøvede nation med (i skrivende stund) 77 dræbte plus et x antal sårede.

Samtidig fortsætter de platte underholdningsprogrammer under høje latterbrøl, som om intet er hændt.  The show must go on. 

Søren Kierkegaard beretter i sine "diapsalmata" (i  Enten-Eller) om en brand i et teater i Rusland, som en spasmager på scenen pludselig meddelte publikum, som blot lo og troede, det var en spøg.  Og S.K. bemærker:  "Saaledes tænker jeg, at Verden vil gaae til Grunde under almindelig Jubel af vittige Hoveder, der troe, at det er en Witz."

Underholdningsvanviddet berører også kirkelivet, hvor der ikke er plads til apokalyptisk alvor.  I Amerika husker jeg, at en god prædiken helst skal være krydret med vitser.  Da er gudstjeneste-showet "hjemme".

Profeten Amos gør op med det sorgløse, selskabelige og flade grin med bl.a. ordene:  "Vé Zions sorgløse mænd, de trygge på Samarias bjerg..." (6:1) Men Amos og de andre profeter taler for døve øren til "trygheden", og så får vi at vide:  "Herrens navn tør de ikke nævne!"  (v.10).

Afmagten har lagt sig som en blytung dyne over den sorgløse, kristne menighed, der kan synge som under krigen:  "Du skal more dig og smile, selvom verden syn´s du burde fortvi´le!" - Men selv nu, på falderebet, kalder Herren på den "rest" eller minoritet, der tør nævne Herrens navn og åbent bekende overfor vor frivole samtid:  "Jesus Kristus er Herre!"

Han er Himlens sidste fredstilbud med åndelig lægedom, som nok overdøves af hånlatteren, men vé os, hvis vi lader os tysse og dysse ned i en sådan grad, at vi ikke mere tør noget for Jesus Kristus.  Ekstrabladet har ikke monopol på mundheldet:  "Vi tør, hvor andre tier!"

Eller har det?

 15.7.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)